Ministerul Justiției. Preluarea Președinției Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar

25 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 60

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției a publicat joi, 25 iunie 2020, un comunicat prin care informează despre preluarea Președinției Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar (CNDIU), pe durata următorului an, eveniment care a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu ocazia sesiunii ordinare a CNDIU.

Astfel, Ministerul Justiției are oportunitate pentru a dezvolta, sub aspect juridic, implementarea și aplicarea dreptului internațional umanitar, dar și viziunea României față de acest subiect.

De asemenea, Ministerul Justiției, în executarea mandatului, își propune următoarele:

„- sesizarea Parlamentului cu un proiect de Lege privind cooperarea judiciară dintre România și Curtea Penală Internațională;

– elaborarea și promovarea unei noi strategii privind dreptul internațional umanitar, precedenta datând din anul 2007;

– dezvoltarea capacității Comisiei de a îndeplini sarcinile Comitetului consultativ prevăzut de Rezoluția a II-a a Conferinței de la Haga din 1954 pentru protecția bunurilor culturale în caz de conflict armat;

– creșterea gradului de diseminare a dreptului internațional umanitar în societatea civilă, inclusiv prin programul de educație juridică în școli și licee și informarea publicului cu privire la activitatea Ministerului Justiției în cadrul Comisiei, dar și cu privire la activitatea Comisiei în sine;

– elaborarea unui Ghid de drept internațional pe înțelesul tuturor, care să conțină elemente fundamentale din practica dreptului internațional umanitar și un ansamblu esențial de cutume aplicabile de către cetățenii care intră sub incidența dreptului internațional umanitar. Acesta ar putea fi utilizat în exercițiul de generalizare a introducerii în curricula universitară a disciplinei Drept internațional umanitar.

 

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo
Ministerul Justiției. Preluarea Președinției Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar was last modified: iunie 25th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter