Ministerul Educației. A fost semnat Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice

24 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 46

Ministrul Educației din România și Ministrul Educației din Republica Moldova au semnat Acordul între Guvernele celor două țări privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

Astfel, semnarea acestui nou Acord marchează o etapă importantă în facilitarea mobilității academice și profesionale între cele două state, la 11 ani de la intrarea în vigoare a ultimei revizuiri a Acordului, semnat pentru prima dată în anul 1998.

Totodată, documentul oficial face parte din setul de angajamente asumate de cele doua Guverne în foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între România și Republica Moldova, semnată marți, 23 noiembrie 2021, la București, și îndeplinește condiția obligatorie încheierii oricărui acord între un stat membru al Uniunii Europene și un stat non-UE, fiind conform cu dreptul Uniunii Europene.

De asemenea, textul Acordului va conduce la aplicarea unor reguli simplificate de recunoaștere, concomitent cu reglementarea recunoașterii unor noi diplome sau certificate, urmând ca aplicarea noilor reguli de recunoaștere de către autoritățile din cele două state (universități și unități de învățământ) să se realizeze în mod transparent, corect și nediscriminatoriu, în beneficiul solicitanților.

În perioada următoare, cadrul juridic al cooperării cu Republica Moldova în domeniul educației va fi consolidat prin semnarea unui protocol de colaborare între Ministerele Educației din cele două state.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

(Copyright foto: pinterest)

Vezi și Ministerul Educației solicită Ministerului Sănătății clarificări privind testarea anti-Covid-19 a elevilor în școli

Ministerul Educației. A fost semnat Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice was last modified: noiembrie 24th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter