Ministerul Afacerilor Externe. Demersuri de sprijinire a cetățenilor români din străinătate prin intermediul organizării consulatelor itinerante

7 iun. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 44

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în perioada 1 ianuarie-31 mai 2022, au fost organizate 66 de consulate itinerante din totalul de 154 de astfel de acțiuni itinerante de prestare de servicii consulare pentru cetățenii români programate pentru anul 2022, în cadrul cărora au fost procesate 17.186 de servicii consulare.

Astfel, MAE menționează că acest tip de demers consular vine în susținerea comunităților românești din străinătate, mai ales în contextul în care sunt prestate, într-o perioadă scurtă de timp, un număr din ce în ce mai mare de servicii consulare.

Totodată, cetățenii români au posibilitatea să ia la cunoștință despre planificarea consulatelor itinerante și pot emite propuneri și sugestii reprezentanților consulari, acestea fiind luate în considerare pentru ca aceste activități să fie cât mai eficiente și utile pentru membrii comunităților românești.

De asemenea, prin expansiunea practicii de organizare a consulatelor itinerante (mobile), MAE urmărește să răspundă într-un mod cât mai eficient așteptărilor cetățenilor români din străinătate, din comunități numeroase sau aflate la mare distanță față de sediile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

(Copyright: freepik.com)

Sursa informației

Vezi și Ministerul Afacerilor Externe. Concurs de admitere în Corpul diplomatic și consular al României pentru ocuparea a 24 de posturi de Agent consular

Ministerul Afacerilor Externe. Demersuri de sprijinire a cetățenilor români din străinătate prin intermediul organizării consulatelor itinerante was last modified: iunie 7th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.