Mihăiță Bubatu: Profesia de avocat este una dintre cele mai frumoase profesii, cu o singură condiție

9 apr. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1155
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Domnul Av. Mihăiță Bubatu – Decanul Baroului Olt – a declarat, în cadrul emisiunii Legal Point din data de 24 martie 2016, cu tema Maratonul „Legal Point” – 2016 (IV):

Monitor Dosare

E posibil să existe și problema unei pregătiri profesionale mai puțin temeinice din partea unor colegi avocați, însă vă rog să aveți în vedere legislația, care este extrem de stufoasă, care se schimbă zilnic. Chiar și judecătorii au mari probleme în a asimila, deși, spun eu, sunt mult mai bine sprijiniți decât colegii avocați care, practic, prin eforturi proprii, pot să-și îmbunătățească cunoștințele. Chiar și judecătorii – chiar și la instanțe, există, încă, o practică judiciară neunitară.

Asta ce ne poate face să credem? Că judecătorul x știe, sau a citit și judecătorul y nu?

Nu. Cred că legislația aceasta stufoasă afectează, în general, în ansamblu justiția și nu neapărat numai pe avocați, pentru că, ați văzut, avem soluții în care în situații identice cineva câștigă și cineva pierde. Admițând că avocatul ar fi avut o lacună în ceea ce înseamnă pregătirea apărării, ea nu trebuie să se regăsească la judecător. Atunci e posibil să existe într-adevăr (dar eu cred că numai cu titlu izolat) avocați care să nu se preocupe de a fi foarte buni.

În opinia mea, eu cred că profesia de avocat este una dintre cele mai frumoase profesii, cu o singură condiție – să câștigi din această profesie. Dacă nu câștigi, este una dintre cele mai urâte profesii, și nu poți câștiga decât dacă încerci să te auto-depășești, să te perfecționezi continuu și să fii cu un pas înainte, chiar și a judecătorului, dacă e posibil.

👍Vezi EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 8 – Mihăiță Bubatu și Bogdan George Ilea: Maratonul Legal Point – 2016 (IV)

Mihăiță Bubatu: Profesia de avocat este una dintre cele mai frumoase profesii, cu o singură condiție was last modified: noiembrie 3rd, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter