MFP. Menținerea unor facilități fiscale avantajoase

8 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 96
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mfinante.gov.ro), Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a informat contribuabilii despre menținerea unor facilități fiscale avantajoase.

Astfel, contribuabilii cu datorii la buget în 31 martie 2020 pot cere anularea dobânzilor și a penalităților de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale până la 31 martie 2021, termen care a fost prelungit prin O.U.G. nr. 226/2020.

De asemenea, debitorii care doresc să beneficieze de amnistierea fiscală prevăzută de O.U.G. nr. 69/2020 trebuie să achite integral obligațiile fiscale principale restante la data de 31 martie 2020 până la data depunerii cererii pentru anulare.

Totodată, o altă facilitate fiscală menținută până la 31 martie 2021 este eșalonarea simplificată, acordată pentru sume de peste 500 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv 5.000 de lei, în cazul persoanelor juridice, dispusă prin O.U.G. nr. 181/2020.

Nu în ultimul rând, prin același act normativ, sfera obligațiilor restante pentru care contribuabilii pot beneficia de mecanismul restructurării prevăzut în O.G. nr. 6/2019 se extinde și la cele restante în perioada 31 iulie-31 decembrie 2020. 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MFP. Prelungirea amânării ratelor, dobânzilor și comisioanelor pentru o perioadă de maximum 9 luni

MFP. Menținerea unor facilități fiscale avantajoase was last modified: ianuarie 8th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter