Mesajul Președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție cu ocazia Zilei Justiției

6 iul. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 237

Cu prilejul Zilei Justiției, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție a transmis, printr-un comunicat emis în data de 5 iulie 2020, un mesaj colegilor din sistemul judiciar, precum și cetățenilor.

Redăm, în continuare, conținutul mesajului:

Cunoaștem probabil cel mai dificil an pentru societatea românească și pentru sistemul judiciar din istoria recentă a României. Momentele dificile sunt însă uneori lecția cea mai bună pentru a învăța să ne autodepășim și să reușim să facem mai mult și mai bine. Sunt convinsă că atât societatea românească, în general, cât și sistemul judiciar au resursele de seriozitate, pregătire și ingeniozitate necesare pentru a depăși această situație atipică.Într-un an plin de provocări privind independența și echilibrul sistemului judiciar, în special în ceea ce privește statutul judecătorilor, doresc să le mulțumesc colegilor mei de la Înalta Curte de Casație și Justiție care îmi oferă zi după zi cel mai bun argument pentru a susține poziția sistemului judiciar și locul puterii judecătorești în arhitectura constituțională a României – conduita și înalta lor pregătire profesională sunt garanția cea mai solidă a independenței și prestigiului instanței supreme a României.De asemenea, le transmit tuturor colegilor noștri judecători, de la celelalte instanțe judecătorești, aprecierea și susținerea Înaltei Curți și îi asigur că vom continua să facem tot ceea ce este posibil pentru a asigura, alături și împreună cu ei, un sistem judiciar independent și tot mai eficient.

Colaboratorilor noștri procurori, avocați, notari publici, executori judecătorești, consilieri juridici le transmit că suntem pe deplin conștienți că actul de justiție este o muncă de echipă. În fiecare cauză în parte, fiecare actor judiciar are rolul său bine determinat, dar la nivel de sistem profesiile și rolurile noastre sunt compatibile și interdependente. Îmi exprim convingerea că vom găsi totdeauna echilibrul și calea spre conlucrare.
Le mulțumesc în mod public grefierilor, personalului IT și tuturor categoriilor de personal auxiliar care constituie coloana vertebrală a sistemului judiciar. Rolul judecătorilor nu ar putea fi niciodată îndeplinit fără susținerea lor permanentă și indispensabilă.

Cetățenilor care apelează la serviciul public al justiției doresc să le transmit aprecierea noastră pentru răbdarea de care dau dovadă în ceea ce privește aspectele mai puțin reușite ale modului de funcționare a sistemului judiciar și să îi asigur că le înțelegem nemulțumirile. I-am lăsat la urmă pentru că sunt cei mai importanți, rațiunea de a fi a unui serviciu public nu poate să rezide în afara oamenilor pe care îi deservește. Facem tot ce este posibil pentru a face justiția să evolueze și sperăm să redobândim treptat încrederea și aprecierea lor la cote comparabile celor din țările cu sisteme constituționale și judiciare consolidate.

Președintele
Înaltei Curți de Casație și Justiție,
judecător Corina Alina Corbu

Mesajul Președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție cu ocazia Zilei Justiției was last modified: iulie 6th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter