Măsuri de administrare judiciară. Inadmisibilitatea declarării apelului (NCPC)

26 mart. 2020
Vizualizari: 1488
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 648/2019

NCPC: art. 415, art. 465

Prin decizia mai sus menționată, Curtea de Apel București, secția a IV-a civilă, a respins, ca neîntemeiat, apelul formulat de apelanta B. împotriva încheierii de repunere pe rol și acordare a termenului de judecată la 12 iunie 2018, în Dosarul nr. x/2017 al Tribunalului București, secția a III-a civilă, în contradictoriu cu intimatul-reclamant A. și intimata-pârâtă Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului București, reprezentată prin Primarul General.

Motivul pentru care Curtea a adoptat această soluție a fost determinat de împrejurarea că a constatat că Tribunalul București nu a dispus, în condițiile prevăzute de art. 415 C. proc. civ., redeschiderea judecății suspendate prin încheierea din 23 ianuarie 2018, pronunțate în Dosarul nr. x/2017, ci a luat măsura administrativă privind acordarea unui termen în vederea punerii în dezbatere a cererii de repunere pe rol formulate de reclamantul A., prin rezoluția de la Dosarul nr. x/2017 al acestei instanțe, astfel încât nu se pune problema existenței unei încheieri de repunere pe rol.

În acest context, a reținut că ceea ce a atacat apelanta nu era o încheiere, ci o măsură de administrare judiciară în înțelesul art. 465 C. proc. civ., care stipulează în sensul că „Măsurile de administrare judiciară nu pot face obiectul niciunei căi de atac”.

Înalta Curte constată că recursul declarat împotriva Deciziei nr. 673/A din 6 iunie 2018, pronunțate de Curtea de Apel București, secția a IV-a civilă, prin care s-a soluționat apelul declarat împotriva unei măsuri de administrare judiciară nu este admisibil, raportat la art. 465 C. proc. civ.

Astfel, de vreme ce măsura de stabilire a unui termen de judecată reprezintă o măsură de administrare judiciară, nesusceptibilă de căi de atac, conform textului de lege menționat, nici decizia pronunțată în apel, prin care s-a reținut caracterul inadmisibil al căii de atac declarate cu încălcarea art. 465 C. proc. civ., nu este supusă niciunei căi de atac, în consecință, nici recursului.

Față de considerentele expuse, Înalta Curte va respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de recurenta B. împotriva Deciziei nr. 673 A din 6 iunie 2018, pronunțată de Curtea de Apel București, secția a IV-a civilă.

În raport de soluția care urmează a fi adoptată cu privire la recursul declarat de recurenta B. împotriva Deciziei nr. 673A din 6 iunie 2018, pronunțate de Curtea de Apel București, secția a IV-a civilă, în Dosarul nr. x/2017, respectiv de constatare a inadmisibilității acestuia, Înalta Curte constată că nu se impune examinarea excepției lipsei calității procesuale active/pasive a recurentei B., invocată de intimatul-pârât A. prin întâmpinare.

Sursa informației: www.scj.ro.

Măsuri de administrare judiciară. Inadmisibilitatea declarării apelului (NCPC) was last modified: martie 22nd, 2020 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.