Lansare Carte Lansare Carte - „Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Curs universitar, ediția a III-a, revăzută și adăugită”

319       0

Lansare Carte – „Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Curs universitar, ediția a III-a, revăzută și adăugită” 📅 12 decembrie 2023 Lansare Carte – „Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Curs universitar, ediția a III-a, revăzută și adăugită”

Data 12 decembrie 2023
Locația Academia de Studii Economice din Bucureşti, Sala „Victor Slăvescu”, Clădirea „Ion N. Angelescu”, ora 16:00.

Suntem încântați să vă anunțăm apariția lucrării „Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Curs universitar, ediția a III-a, revăzută și adăugită”, avându-l ca autor pe Răzvan Horațiu Radu. Cursul reprezintă un instrument de familiarizare cu drepturile și libertățile prevăzute de Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale și de Protocoalele sale adiționale, precum și cu modul în care acestea au fost interpretate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

Cursul se adresează atât studenților care doresc să se familiarizeze cu drepturile și libertățile consacrate de Convenție și de Protocoalele adiționale, auditorilor de justiție de la Institutul Național al Magistraturii, avocaților stagiari care urmează cursurile Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, cât și tuturor practicienilor dreptului interesați de aprofundarea domeniului. În acest sens, pe lângă analiza drepturilor și libertăților, cititorul interesat are la dispoziție numeroase note de subsol cu referiri jurisprudențiale, unde aspectele enunțate sunt tratate pe larg. Lucrarea are un pronunțat caracter practic, punând accent pe interpretarea pe care instanța de la Strasbourg o dă drepturilor și libertăților proclamate de Convenție și de Protocoalele adiționale. 

Prezentul curs completează informațiile cuprinse în edițiile din 2021 și 2022, prin actualizarea jurisprudenței și analiza Protocoalelor nr. 15 și nr. 16 intrate în vigoare, precum și a art. 17 și art. 18 din Convenție, care au generat, în special în ultimii ani, o jurisprudență bogată. 

Lansarea va avea loc marți, 12 decembrie 2023, ora 16:00, la Academia de Studii Economice din București, Sala „Victor Slăvescu”, Clădirea „Ion N. Angelescu”. 

Lect. univ. dr. Dragoș Mănescu, prodecan, Facultatea de Drept, Academia de Studii Economice din București 

Jud. Simona Camelia Marcu, director, INM 

Oana Florentina Ezer, agent guvernamental pentru CEDO, MAE 

*  Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc.

Lansare Carte – „Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Curs universitar, ediția a III-a, revăzută și adăugită” was last modified: decembrie 6th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: