Juristul Vasile Pătulea a încetat din viață

2 apr. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2209

Uniunea Juriștilor din România și redacția revistei „Dreptul” anunță cu deosebită tristețe stingerea din viață, la data de 31 martie 2018, a eminentului jurist Vasile Pătulea (n. 10 martie 1926), a cărui viață profesională s-a identificat cu cea mai veche publicație juridică din România de astăzi, care anul acesta împlinește 147 de ani de apariție neîntreruptă.

Timp de 42 de ani, în calitate de redactor-șef și apoi de director, domnul Vasile Pătulea a condus revista „Dreptul”, publicație fondată de Societatea Juridică (între ‎1967-1990 publicația numindu-se „Revista română de drept”), în fruntea căreia s-au aflat de-a lungul timpului personalități prestigioase precum Grigore Păucescu și Constantin Dissescu.

Și-a desfășurat o bună parte din activitate în timpul regimului totalitar, perioadă în care conducerea unei publicații, fie ea și de doctrină juridică și jurisprudență, era anevoioasă. În perioada respectivă, în limitele date, în calitate de redactor-șef, a reușit să mențină caracterul și rigoarea știintifică a acesteia.

După redobandirea denumirii „Dreptul”, în anul 1990, revista și-a cucerit o identitate inconfundabilă și a reușit să se mențină în topul publicațiilor juridice cu cea mai largă audiență, Vasile Pătulea având o contribuție esențială, până la pensionarea sa.

Domnul Vasile Pătulea nu a fost numai un competent conducător de publicație juridică, ci a lăsat în urmă nu mai puțin de 28 de lucrări monografice – în principal, în domeniul dreptului comercial – și circa 1.000 de articole și note publicate în reviste de specialitate din țară și din strainătate, activitate la care nu a renunțat nici după retragerea sa.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

(1926-2018)

Juristul Vasile Pătulea a încetat din viață was last modified: aprilie 2nd, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter