JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sarcina probei în conflictele de muncă. Dovada şi dovada contrară în situaţia cererii pentru recunoaşterea unei grupe de muncă

16 feb. 2011
Vizualizari: 42
  • C. civ.: art. 1169
  • C. muncii: art. 287

C. civ.: art. 1169
Câtă vreme prin acțiune reclamantul a învestit instanța cu cererea de obligare a pârâtei de a-i recunoaște grupa I de muncă, iar societatea angajatoare, căreia îi revine sarcina probei în conflictele de muncă potrivit art. 287 C. muncii a administrat dovezi care justifică mențiunile referitoare la grupa de muncă și ponderea procentuală lucrată în aceste condiții, pentru perioadele în litigiu, revenea reclamantului, conform art.1169 C. civ., obligația de a administra orice mijloace în contraprobă, de natură să convingă instanța de justețea susținerilor sale.

(Curtea de Apel Ploiești, secția conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 321 din 16 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sarcina probei în conflictele de muncă. Dovada și dovada contrară în situația cererii pentru recunoașterea unei grupe de muncă was last modified: august 28th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.