JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Renunţarea la judecată de către creditorul care a formulat cererea de deschidere a procedurii după deschiderea acesteia. Efecte în cazul în care în tabelul creditorilor au fost înscrişi şi alţi creditori

28 nov. 2017
Vizualizari: 135
  • Legea nr. 85/2014: art. 178

Legea nr. 85/2014 privind procedura insolvenței stabilește o derogare de la principiul disponibilității în sensul că după deschiderea procedurii, procedura nu mai este la dispoziția părții care a declanșat-o, ci odată deschisă ea devine colectivă potrivit principiului prevăzut de dispozițiile art. 5 pct. 44 care definește procedura colectivă ca fiind procedura în care creditorii participă împreună la urmărirea și recuperarea creanțelor lor, în modalitățile prevăzute de lege. În acest sens sunt și dispozițiile art. 178 din Legea nr. 85/2014, care condiționează închiderea procedurii, fără radierea debitorului, de plata creanțelor către toți creditorii înscriși în tabelul definitiv al creanțelor sau renunțarea la judecată a tuturor creditorilor.

(Curtea de Apel Craiova, s. a II-a civ., decizia nr. 944 din 28 noiembrie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Renunțarea la judecată de către creditorul care a formulat cererea de deschidere a procedurii după deschiderea acesteia. Efecte în cazul în care în tabelul creditorilor au fost înscriși și alți creditori was last modified: iunie 25th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.