JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Procedura de soluţionare a contestaţiilor formulate împotriva actelor administrative fiscale. Acţiune în anularea deciziei de impunere şi a raportului de inspecţie fiscală. Inadmibilitate

16 feb. 2010
Vizualizari: 79
  • O.G. nr. 92/2003

Dispozițiile art. 205-218 din O.G. nr. 92/2003 stabilesc că actele fiscale nu pot fi atacate direct la instanța de contencios administrativ decât după soluționarea pe fond a contestație contribuabilului prin decizia emisă de organul fiscal. Așadar, ceea ce se contestă în instanța de contencios administrativ, potrivit art. 218 alin. (2) C. proc. fisc., este decizia de soluționare a contestației, pronunțată în temeiul art. 210 alin. (1). Prin urmare, actul supus cenzurii instanței de contencios administrativ fiind numai decizia de soluționare a contestației pe cale administrativă, instanța nu poate fi sesizată direct cu cererea de anulare a deciziei de impunere și a raportului de inspecție fiscală.

(Curtea de Apel Craiova, secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 391 din 16 februaruie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Procedura de soluționare a contestațiilor formulate împotriva actelor administrative fiscale. Acțiune în anularea deciziei de impunere și a raportului de inspecție fiscală. Inadmibilitate was last modified: august 25th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.