JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plângerea împotriva încheierii de respingere a cererii de înscriere în cartea funciară. Acţiune în rectificare de carte funciară. Distincție

28 ian. 2011
Vizualizari: 41
  • Legea nr. 7/1996: art. 50

Procedura înscrierii în cartea funciară are caracter necontencios, întrucât nu tinde la stabilirea unui drept potrivnic față de alt subiect de drept. Acest caracter îl are și procedura plângerii împotriva încheierii de respingere întemeiată pe dispozițiile art. 50 din Legea nr.7/1996.
Plângerea împotriva încheierii de respingere a cererii de înscriere în cartea funciară nu trebuie confundată cu acțiunea în rectificare de carte funciară.

(Curtea de Apel Alba Iulia, secția civilă, decizia nr. 44 din 28 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plângerea împotriva încheierii de respingere a cererii de înscriere în cartea funciară. Acțiune în rectificare de carte funciară. Distincție was last modified: octombrie 25th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.