JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plângere împotriva rezoluțiilor sau ordonanțelor procurorului de netrimitere în judecată

26 ian. 2013
Vizualizari: 51
  • C. proc. pen.: art. 278¹

Plângerea în fața judecătorului poate fi formulată numai după respingerea plângerii făcute în „procedura internă” prevăzută de art. 275-278 C. proc. pen.
Plângerea este inadmisibilă dacă: petentul nu a exercitat calea de atac în „procedura internă”; plângerea formulată conform art. 275-278 C. proc. pen. a fost admisă, iar rezoluția sau ordonanța de neîncepere a urmăririi penale sau de netrimitere în judecată a fost infirmată.
Potrivit Legii nr. 202/2010 hotărârile pronunțate de judecător sunt definitive. Prin urmare, atât sentințele pronunțate potrivit art. 2781 alin. (8) lit. a) și b) C. proc. pen., dar și încheierea pronunțată potrivit art. 2781 alin. (8) lit. c) C. proc. pen., nu sunt supuse niciunei căi de atac.

(Curtea de Apel București, secția I penală, decizia nr. 171 din 26 ianuarie 2013)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plângere împotriva rezoluțiilor sau ordonanțelor procurorului de netrimitere în judecată was last modified: februarie 26th, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.