JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ordonanță președințială. Suspendarea executării obligaţiilor asumate în temeiul contractului de furnizare şi suspendarea demersurilor de executare silită. Titlu executoriu european. Excepţia necompetenţei generale a instanţelor de judecată din România

26 ian. 2022
Vizualizari: 42
  • NCPC: art. 132 alin. (4)
  • NCPC: art. 99 alin. (1)
  • NCPC: art. 997-1002
  • Regulamentul (CE) NR. 805/2004: art. 23

În privința suspendării executării obligațiilor asumate în temeiul contractului de furnizare, Curtea a constatat că acesta nu vizează procedura specială a executării silite ci chestiuni care țin de analiza sumară a fondului litigiului dedus judecății, motiv pentru care devin incidente dispozițiile art. 99 alin. (1) NCPC. Acestea sunt considerentele pentru care primul capăt de cerere se impunea a fi analizat potrivit procedurii reglementate de dispozițiile art. 997-1002 NCPC, cererea fiind de competența instanțelor române, în concret a instanței reglementate de dispozițiile art 998 NCPC, instanța competentă să se pronunțe asupra fondului dreptului dintre părți.

(Curtea de Apel Galați, Secția a II-a civilă, decizia nr. 20 din 26 ianuarie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ordonanță președințială. Suspendarea executării obligațiilor asumate în temeiul contractului de furnizare și suspendarea demersurilor de executare silită. Titlu executoriu european. Excepția necompetenței generale a instanțelor de judecată din România was last modified: noiembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.