JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ordonanţa preşedinţială în materia litigiilor de muncă. Suspendarea provizorie a ordinului angajatorului prin care s-a dispus modificarea temporară a locului muncii. Inadmisibilitate

25 mai 2021
Vizualizari: 48
  • NCPC: art. 997

Condiția specifică a nerezolvării fondului, cerută de art. 997 NCPC, presupune doar un examen sumar al cauzei, în măsura constatării de partea cui este aparența dreptului. Or, verificarea chestiunilor de nelegalitate ce ar fi viciat schimbarea temporară a locului de muncă al apelantului nu poate fi realizată printr-o verificare expeditivă, lipsită de substanță, câtă vreme apărările apelantului presupun analizarea dispozițiilor legale care reglementează activitatea și modul de organizare al angajatorului și a direcțiilor sale regionale, verificarea structurii și organigramelor entităților implicate în procedura de delegare, verificarea atribuțiilor specifice postului pe care apelantul a fost mutat, modalitatea de întocmire a fișei postului specifică noului loc de muncă, toate acestea presupunând analizarea în fond a raporturilor juridice dintre părți.

(Curtea de Apel Timișoara, Secția conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 600 din 25 mai 2021)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ordonanța președințială în materia litigiilor de muncă. Suspendarea provizorie a ordinului angajatorului prin care s-a dispus modificarea temporară a locului muncii. Inadmisibilitate was last modified: noiembrie 25th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.