JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ordonanță președințială. Dividende. Suspendarea provizorie a executării. Excepția inadmisibilității

21 ian. 2020
Vizualizari: 35
  • NCPC: art. 484
  • NCPC: art. 997

După intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă, măsura suspendării provizorii pe calea ordonanței președințiale nu mai este inclusă printre măsurile procesuale de care pot uza autorii cererilor de recurs.
Prin raportare la aceste dispoziții legale, se reține, în esență, că procedura specială a ordonanței președințiale, reglementată de art. 997 și urm. C. pr. civ., este aplicabilă numai în situația în care legea nu prevede o altă procedură, cum este cea reglementată de dispozițiile art. 484 alin. (2) C. pr. civ., de care petenta a uzat în speță.

(ICCJ, Secția a II-a civilă, decizia nr. 116 din 21 ianuarie 2020)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ordonanță președințială. Dividende. Suspendarea provizorie a executării. Excepția inadmisibilității was last modified: noiembrie 16th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.