JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Motivarea hotărârii judecătoreşti. Sintagma “pentru aceleaşi considerente”. Necercetarea fondului

23 feb. 2012
Vizualizari: 72
  • C. proc. civ.: art. 261 alin. (5)

Rezumarea instanței de apel la a arăta că „ (…) pentru aceleași considerente, în baza art. 296 C. proc. civ., Curtea va respinge ca neîntemeiat apelul (…)”, fără a analiza criticile formulate de pârât prin apelul declarat, de a răspunde excepțiilor invocate, de a arăta care sunt motivele pentru care susținerile acestei părți sunt sau nu întemeiate, așa cum prevede art. 261 alin. (5) C. proc. civ., echivalează cu o necercetare a fondului care face imposibilă pentru instanța de recurs exercitarea controlului judiciar.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 1225 din 23 februarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Motivarea hotărârii judecătorești. Sintagma “pentru aceleași considerente”. Necercetarea fondului was last modified: octombrie 11th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.