JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imposibilitatea restituirii în natură a imobilului solicitat. Inadmisibilitatea ierarhizării măsurilor reparatorii prin echivalent

18 ian. 2011
Vizualizari: 80
  • Legea nr. 10/2001

Legiuitorul nu stabilește o „ierarhie” a măsurilor reparatorii prin echivalent, în nici o dispoziție a legii neregăsindu-se obligația entității învestită cu soluționarea notificării de a acorda în mod automat – în situația particulară a imposibilității restituirii în natură a suprafeței solicitate – un alt imobil în compensare, această modalitate de soluționare a notificării fiind lăsată, în mod firesc, la aprecierea unității deținătoare, singura care poate face o evaluare corectă asupra posibilității concrete de acordare a acestei măsuri reparatorii.

(I.C.C.J., secția civilă și de proprietate intelectuală, decizia nr. 221 din 18 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Imposibilitatea restituirii în natură a imobilului solicitat. Inadmisibilitatea ierarhizării măsurilor reparatorii prin echivalent was last modified: august 28th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.