JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Executarea silită a unei hotărâri judecătoreşti pronunţate în Germania

3 mai 2018
Vizualizari: 20
  • Cod de procedură civilă: art. 1095 1106
  • Regulamentele UE nr. 44/2001 şi nr. 1215/2012

Hotărârea a cărei încuviințare a executării silite a fost solicitată, s a pronunțat de Judecătoria de primă instanță Boblingen Germania, după data de 10.01.2015, dar într un litigiu promovat în 2014, deci intră în sfera de aplicare a Regulamentului UE nr. 44/2001, astfel că, fiind vorba de o hotărâre pronunțată într un stat membru al Uniunii Europene, executorie în acel stat, potrivit art. 38 din Regulament, trebuie pusă în executare în România la cererea creditorului, însoțită de un certificat ce a atestat caracterul executoriu, fără a fi necesară parcurgerea procedurii de recunoaștere.

(Curtea de Apel Oradea, Secția I a civilă, Decizia civilă nr. 412 din 3 mai 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Executarea silită a unei hotărâri judecătorești pronunțate în Germania was last modified: decembrie 29th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.