JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Excepţie de nelegalitate a art. 6 din H.G. nr. 20/1996 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 112/1995 pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile cu destinaţia de locuinţe, trecute în proprietatea statului. Netemeinicie

25 feb. 2010
Vizualizari: 68
  • Legea nr. 112/1995
  • Legea nr. 554/2004: art. 4

Sunt legale dispozițiile art.6 din H.G.nr.20/1996 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.112/1995, modificată și completată prin H.G.nr.11/1997, potrivit cărora dreptul de a cumpăra apartamentele în care locuiesc,îl au numai chiriașii care, având un contract deînchirierevalabilîncheiat, ocupau apartamentele respective la data intrăriiîn vigoare a legii.
Ele nu contravin dispozițiilor art. 9 din Legea nr. 112/1995, care, chiar dacănu condiționează expres vânzarea apartamentelor de existența unui contract de închiriere valabil încheiat la dataintrăriiîn vigoare a acestei legi, prin conținutul lor exprimă voința clară a legiuitorului în sensul că dreptul chiriașilor de a cumpăra locuințele pe care le ocupau a fost statuat ca o măsură de protecție socială,în considerarea calității acestora de părți ale unor contracte valabil încheiate.

(I.C.C.J., secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 1085 din 25 februarie2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Excepție de nelegalitate a art. 6 din H.G. nr. 20/1996 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 112/1995 pentru reglementarea situației juridice a unor imobile cu destinația de locuințe, trecute în proprietatea statului. Netemeinicie was last modified: august 24th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.