JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Creanţă nescadentă la data deschiderii procedurii insolvenţei. Consecinţe

31 ian. 2011
Vizualizari: 40
  • Legea nr. 85/2006: art. 62
  • Legea nr. 85/2006: art. 64
  • Legea nr. 85/2006: art. 76

Creanțele nescadente la data deschiderii procedurii vor fi admise provizoriu la masa credală și vor fi îndreptățite să participe la distribuiri de sume în măsura îngăduită de Legea nr. 85/2006.
Titularul de creanțe anterioare deschiderii procedurii care nu depune cererea de admitere a creanțelor până la expirarea termenului prevazut la articolul 62 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 85/2006 va fi decăzut cât privește creanțele respective din dreptul de a fi în scris în tabelul creditorilor și nu va dobândi calitatea de creditor îndreptățit să participe la procedură.

(Curtea de Apel București, secția a V-a comercială, decizia nr. 153 din 31 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Creanță nescadentă la data deschiderii procedurii insolvenței. Consecințe was last modified: august 26th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.