JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de reasigurare cu element de extraneitate. Competenţa materială

29 apr. 2010
Vizualizari: 68
  • 154
  • Legea nr. 105/1992: art
  • Legea nr. 105/1992: art. 157
  • Legea nr. 105/1992: art. 74

În cazul încheierii, prin corespondență, a unui contract de comerț internațional, în speță de reasigurare, prin care părțile trimit la un contract tip (poliță de asigurare Mar 91) care conține și o clauză de alegere a competenței unei instanțe străine și a legii aplicabile contractului în cauză, clauză nerenegociată de partenerii contractuali, competența de soluționare a litigiului nu poate aparține instanțelor judecătorești române, dacă nu sunt incidente ipotezele de excepție prevăzute de art. 154 din Legea nr. 105/1992.

(I.C.C.J., secția comercială, decizia nr. 1500 din 29 aprilie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de reasigurare cu element de extraneitate. Competența materială was last modified: august 25th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.