JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competenţă teritorială. Condiţii pentru existenţa conflictului negativ de competenţă

22 iun. 2010
Vizualizari: 64
  • C. proc. civ.: art. 21
  • Legea nr. 136/1995: art. 22
  • Ordinul CSA nr. 20/2008: art. 64 alin. (2)

Nu există conflict negativ de competență în situația în care declinările de competență între instanțe nu au caracter reciproc. Când prima instanță sesizată își declină competența în favoarea unei a doua instanțe și aceasta, la rândul său, își declină competența în favoarea unei a treia instanțe, care nu se pronunțase în nici un fel asupra competenței sale, nu există conflict negativ de competență.

(I.C.C.J., secția comercială, decizia nr. 2388 din 22 iunie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competență teritorială. Condiții pentru existența conflictului negativ de competență was last modified: august 25th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.