JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Clauză compromisorie. Incidenţa prevederilor art. 342 C. proc. civ. Consecinţe

27 mart. 2013
Vizualizari: 39
  • art. 342
  • art. 343¹
  • art. 343⁴
  • C. proc. civ.: art. 159 alin. (1) pct. 1

În cazul în care părțile unui contract de comision au prevăzut că orice litigiu în legătură cu acest contract se soluționează prin arbitraj de către un Tribunal Arbitral învestit de către Asociația Română de Arbitraj Comercial, iar arbitrajul nu mai este posibil să se realizeze în condițiile în care Asociația Română de Arbitraj Comercial nu mai funcționează, prevederile art. 342 C. proc. civ. devin aplicabile în ceea ce privește instanța competentă să soluționeze litigiul.

(I.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 1287 din 27 martie 2013)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Clauză compromisorie. Incidența prevederilor art. 342 C. proc. civ. Consecințe was last modified: februarie 19th, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.