JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cesiunea gratuită de către artiștii interpreți a dreptului de radiodifuzare a prestațiilor fixate pe fonograme. Respingerea acțiunii organismului de gestiune colectivă de obligare a postului de radio la plata remunerației cuvenite titularilor de drepturi

29 ian. 2013
Vizualizari: 44
  • art. 123¹
  • art. 130
  • Legea nr. 8/1996: art. 123

În situația în care artiștii interpreți ale căror prestații sunt fixate pe fonograme pe care un post de radio le difuzează, au înțeles să-i cedeze gratuit dreptul de radiodifuzare a prestațiilor lor, organismul de gestiune colectivă nu poate solicita obligarea acestuia la plata remunerației cuvenite artiștilor interpreți, întrucât acest fapt reprezintă chiar voința titularilor de a renunța la dreptul lor.

(I.C.C.J., secția I civilă, decizia nr. 317 din 29 ianuarie 2013)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cesiunea gratuită de către artiștii interpreți a dreptului de radiodifuzare a prestațiilor fixate pe fonograme. Respingerea acțiunii organismului de gestiune colectivă de obligare a postului de radio la plata remunerației cuvenite titularilor de drepturi was last modified: februarie 28th, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.