JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în revendicare întemeiată pe dreptul comun. Obligarea la plata taxei de timbru la valoare

9 iun. 2011
Vizualizari: 230
  • C. civ.: art. 481
  • C.civ.: art. 480
  • Legea nr. 146/1997

Acțiunea întemeiată pe dispozițiile art. 480 – 481 C.civ. este o acțiune în revendicare supusă dreptului comun în materia apărării dreptului de proprietate, iar nu excepției prevăzută de legea specială, respectiv Legea nr. 10/2001, pentru a beneficia de scutirea prevăzută de art. 15 lit. r) din Legea nr. 146/1997.

(I.C.C.J., s. civ. și de proprietate intelectuală, decizia nr. 4970 din 9 iunie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în revendicare întemeiată pe dreptul comun. Obligarea la plata taxei de timbru la valoare was last modified: iulie 26th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.