JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune în anularea hotărârii arbitrale. Nerespectarea dispoziţiilor convenţionale a părţilor. Inadmisibilitate

20 ian. 2011
Vizualizari: 62
  • C. proc. civ.: art. 364

Niciunul dintre motivele prevăzute expres și limitativ de art. 364 C. proc. civ. nu vizează greșita judecată a litigiului în fapt sau în drept, ci convenția arbitrală, tribunalul arbitral, procedura de judecată și conținutul hotărârii.
O pretinsă nerespectare a dispozițiilor convenționale a părților nu constituie motiv de anulare a hotărârii arbitrale, cunoscut fiind faptul că potrivit art. 35811 alin. (4) C. proc. civ. aprecierea probelor se face de către arbitri potrivit intimei lor convingeri.

(I.C.C.J., secția civilă și de proprietate intelectuală, decizia nr. 261 din 20 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în anularea hotărârii arbitrale. Nerespectarea dispozițiilor convenționale a părților. Inadmisibilitate was last modified: august 28th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.