JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune în anularea cererii de executare a scrisorii de garanţie bancară. Condiţii de exercitare

19 oct. 2010
Vizualizari: 52
  • C. civ.: art. 960
  • C. civ.: art. 966
  • C. civ.: art. 970

În ipoteza fraudei sau abuzului vădit al beneficiarului garanției, cu ocazia cererii de executare a garanției, consecința juridică a acestei conduite se materializează în respingerea cererii de executare a garanției și nu în anularea cererii de executare pentru cauză ilicită și abuzivă, deoarece nulitatea sau anularea unei convenții pentru nerespectarea condițiilor de valabilitate cerute de lege are în vedere momentul încheierii convenției, în cauză, contractul de garanție.

(I.C.C.J., secția comercială, decizia nr. 3361 din 19 octombrie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în anularea cererii de executare a scrisorii de garanție bancară. Condiții de exercitare was last modified: august 25th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.