JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acordarea de măsuri reparatorii în compensare. Necesitatea asigurării unei egalităţi valorice între terenul preluat abuziv şi cel acordat în compensare. Posibilitatea instanţei de judecată de a determina în cursul judecăţii valoarea bunurilor supuse acestei operaţiuni

26 mart. 2010
Vizualizari: 62
  • Legea nr. 10/2001: art. 10

În ipoteza compensării, a nu determina în cursul judecății valoarea bunurilor supuse acestei operațiuni, în vederea stabilirii echilibrului valoric necesar, ar însemna ca aceste acte să fie efectuate de către părți sau doar de către debitor în faza executării, ceea ce este inadmisibil, deoarece conținutul și întinderea obligației nu pot fi lăsate la aprecierea părților.

(I.C.C.J., secța civilă și de proprietate intelectuală, decizia nr. 2190 din 26 martie2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acordarea de măsuri reparatorii în compensare. Necesitatea asigurării unei egalități valorice între terenul preluat abuziv și cel acordat în compensare. Posibilitatea instanței de judecată de a determina în cursul judecății valoarea bunurilor supuse acestei operațiuni was last modified: august 24th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.