Cum a fost Conferinţa „Probleme controversate şi soluţii de drept civil şi procedură civilă”

4742       0
5 voturi, medie: 3,60 din 55 voturi, medie: 3,60 din 55 voturi, medie: 3,60 din 55 voturi, medie: 3,60 din 55 voturi, medie: 3,60 din 5 (5 votes, average: 3,60 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[UPDATE: A fost publicat programul evenimentului] Invitație la conferința cu tema „Probleme controversate și soluții de drept civil și procedură civilă” 📅 22 aprilie 2017 Timişoara [UPDATE: A fost publicat programul evenimentului] Invitație la conferința cu tema „Probleme controversate și soluții de drept civil și procedură civilă”

Data 22 aprilie 2017
Locația Sala Atena a Hotelului Timişoara (Str Mărăşeşti nr 1-3, Timişoara)
Speakeri prof. univ. dr. Traian Briciu, lect. univ. dr., jud. Mirela Stancu, lect. univ. dr., jud. Liviu Zidaru, executor judecătoresc Bogdan Dumitrache, conf. univ. dr. Florin Mangu, conf. univ. dr. Mircea Ursuţa
Taxa 100 de lei pentru avocaţii din Baroul Timiş şi 200 de lei pentru restul participanţilor

Update 26 aprilie 2017: Cum a fost la conferința cu tema „Probleme controversate și soluții de drept civil și procedură civilă”

Sâmbătă, 22 aprilie, sala Atena a Hotelului Timișoara a fost gazda conferinței „Probleme controversate și soluții de drept civil și procedură civilă”, organizată de Baroul Timiș, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara și Editura Universul Juridic.

Conferința a debutat cu o alocuțiune introductivă a domnului avocat Sergiu Stănilă, Decanu Baroului Timiș, care a ținut să mulțumească celor prezenți în sală, precum și invitațior de la masa prezidiului.

Prima temă tratată în cadrul conferinței a fost „Probleme punctuale privind judecata în prima instanță și în apel” – dezbătută de domnii prof. univ. dr. av. Traian Briciu (Director INPPA, Vicepreședinte UNBR) și lect. univ. dr. jud. Liviu Zidaru (Curtea de Apel București).

După o scurtă pauză, doamna lect. univ. dr. jud. Mirela Stancu (Tribunalul București) a prezentat „Principalele modificări aduse Codului de Procedură Civilă prin Legea nr. 17/2017”, urmată fiind de domnul conf. univ. dr. av. Mircea Ursuța (lector INPPA) a pus în discuție tot un subiect din procedura civilă, intitulat „Principiul disponibilității în Codul de Procedură Civilă. Privire specială în procedura contravențională”.

Ultimele teme prezentate în cadrul acestei conferințe au fost cea a domnului executor judecătoresc Bogdan Dumitrache (formator INM) – „Suspendarea executării la cererea creditorului”, și cea a domnului conf. univ. dr. av. Florin Mangu (Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara) – „Actio de efusis et dejectis”.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

 


Update 21 aprilie 2017: A fost publicat programul evenimentului 

Potrivit comunicatului din data de 20 aprilie 2017, UNBR a publicat programul acestui eveniment și temele care vor fi susținute în cadrul Conferinței Probleme controversate și soluții de drept civil și procedură civilă”,  ce se va desfășura la Hotel Timișoara, în Sala Atena, în data de 22 aprilie 2017. 

Redăm mai jos conținutul programului astfel publicat.

9:30 – 10:00

Înregistrarea participanților. Deschiderea Conferinței.

10:00 – 12:00

Prof.univ.dr. Avocat Traian Briciu – Director INPPA, Vicepreședinte UNBR,

Lect.univ.dr. Judecător Liviu Zidaru – Curtea de Apel București

Temă:

„Probleme punctuale privind judecata în prima instanță și în apel”

Discuții, întrebări și răspunsuri

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

12:00 – 12:10

Pauză de cafea

12:10 – 13:10

Lect.univ.dr. Judecător Mirela Stancu – Tribunalul București

Temă: 

„Principalele modificări aduse Codului de Procedură Civilă prin Legea  nr. 17/2017”

Discuții, întrebări și răspunsuri

13:10 – 14:10

Conf.univ.dr. Avocat Mircea Ursuța, lector INPPA

Temă: 

„Principiul disponibilității în Codul de Procedură Civilă. Privire specială în procedura contravențională”

Discuții, întrebări și răspunsuri

14:10 – 15:30

Pauză de masă

15:30 – 16:30

Executor judecătoresc Bogdan Dumitrache, formator INM

Temă: 

„Suspendarea executării la cererea creditorului”

Discuții, întrebări și răspunsuri

16:30 – 17:30

Conf.univ.dr. Avocat Florin Mangu – Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara

Temă: 

„Actio de efusis et dejectis”

Discuții, întrebări și răspunsuri

17:30

Închiderea Conferinței


Sâmbătă, 22 aprilie, Baroul Timiș, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara și Editura Universul Juridic organizează la Timișoara conferința cu tema „Probleme controversate și soluții de drept civil și procedură civilă”.

Acreditare INPPA 10 ore de pregătire profesională

Evenimentul va avea loc la Sala Atena a Hotelului Timișoara (Str Mărășești nr 1-3, Timișoara).

Programul conferinței și lista completă a vorbitorilor vor fi anunțate în cel mai scurt timp.

În cadrul conferinței vor lua cuvântul:

 Prof. univ. dr. Traian Briciu

(Director INPPA, Vicepreședinte UNBR)

Lect. univ. dr., jud. Mirela Stancu

(Tribunalul București)

Lect. univ. dr., jud. Liviu Zidaru

(Curtea de Apel București)

 Executor judecătoresc Bogdan Dumitrache

(lector INPPA, formator INM)

  Conf. univ. dr. Florin Mangu

(Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara)

Conf. univ. dr. Mircea Ursuța

(lector INPPA)

Așteptăm întrebările dumneavoastră pentru speakerii conferinței pe adresa de e-mail [email protected] până la data de 15 aprilie 2017.

ÎNSCRIERI:

Taxa conferinței este de 100 de lei pentru avocații din Baroul Timiș și 200 de lei pentru restul participanților. Aceasta cuprinde:

– Mapa evenimentului și diploma de participare;

– Un exemplar al Revistei Legal Point nr. 2/2016;

– Un exemplar al cărții Codul civil & Codul de procedură civilă (legislație ad litteram);

– Pauzele de cafea și pauza de masă (prânz).

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta prin mail la [email protected] sau ne puteți apela numărul de telefon 0733.674.555.


Suntem bucuroși anunțăm edițiile personalizate ale codurilor Pro Lege, dedicate evenimentelor pe care Universul Juridic le va derula începând cu anul 2017 în colaborare cu unii dintre partenerii noștri tradiționali.

Astfel, aceste coduri vor beneficia de personalizare dedicată evenimentului respectiv și vor scoate în evidență atât partenerii, cât și data și locația evenimentelor respective.

Suntem convinși respectul pe care îl arătăm prin acest demers va fi bine primit de beneficiarii finali – participanții la conferințele Universul Juridic.

[UPDATE: A fost publicat programul evenimentului] Invitație la conferința cu tema „Probleme controversate și soluții de drept civil și procedură civilă” was last modified: aprilie 26th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter