Întâlnirea conducerii ÎCCJ cu delegaţia Curţii Federale a Districtului de Est din SUA

25 nov. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1969

Despre

  • Doamna judecător dr. Livia Stanciu
  • Doamna judecător Gene E. K. Pratter
  • Necesitatea continuării reformelor legislative din România

Joi, 19 noiembrie 2015, doamna judecător dr. Livia Stanciu, președintele ÎCCJ, a primit vizita doamnei Gene E. K. Pratter, judecător la  Curtea Federală a Districtului de Est, Pennylvania, Statele Unite ale Americii, potrivit comunicatului de presă publicat de Înalta Curte.

Din partea ÎCCJ au mai participat doamna Simona Cristea, magistrat asistent dr., coordonator al Compartimentului de Relații Internaționale și doamna Florentina Guțu, specialist I.T., Direcția Legislație, Studii, Documentare și Informatică juridică a ICCJ.

Din partea Ambasadei SUA a participat doamna Marisa Mac Isaac, consilier la secția politică a ambasadei.

Președintele ÎCCJ  a prezentat aspecte legate de organizarea, funcționarea și competențele secțiilor Înaltei Curți, a Completelor de 5 judecători, a Completului competent să judece recursul în interesul legii, a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, numirea și competențele judecătorilor, procedura numirii președintelui instanței supreme.

Discuțiile au evidențiat importanța respectării independenței justiției și a rolului pe care aceasta îl ocupă în statul de drept, consolidarea capacității instituționale și procesul de reformă a sistemului judiciar.

În cadrul întâlnirii, doamna judecător Livia Stanciu a evidențiat buna colaborare dintre instituțiile judiciare, punând un accent deosebit pe necesitatea continuării reformelor legislative din România.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

De asemenea, președintele ICCJ a făcut o prezentare a programelor internaționale ale Înaltei Curți, cu referiri detaliate la portalul de jurisprudență al UE și programul de jurisprudență francofonă al AHJUCAF.

Sursa informației este ÎCCJ (www.scj.ro).

Întâlnirea conducerii ÎCCJ cu delegația Curții Federale a Districtului de Est din SUA was last modified: noiembrie 24th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter