Institutul Național al Magistraturii. Anunț de selecție a 4 experți specializați în domeniul jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene

30 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 464

Conform site-ului oficial ( www.inm-lex.ro ), Consiliul Superior al Magistraturii, în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii, Administrația Instanțelor din Norvegia și Școala Națională de Grefieri, implementează proiectul predefinit „Formarea profesională și consolidarea capacității la nivelul sistemului judiciar”. Proiectul face parte din Programul „Justiție”, finanțat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian (MFN), 2014-2021.

 

Prezentarea proiectului:

Obiectivul principal al proiectului constă în consolidarea sistemului judiciar, prin îmbunătățirea eficienței, precum și prin dezvoltarea conceptului de cultură juridică europeană la nivelul sistemului judiciar român.

Se vor organiza peste 130 de activități de formare profesională, în domenii diverse, printre care: achiziții publice, procedura fiscală – executarea silită fiscală, reguli procedurale aplicabile litigiilor administrative, formarea practică a personalului auxiliar, cooperare judiciară în materie civilă și penală, jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, tehnici de audiere a minorilor și îmbunătățirea accesului la justiție pentru grupurile vulnerabile, cu accent pe populația romă.

Formarea profesională continuă ce se va desfășura în cadrul proiectului va fi în acord cu relația dintre perspectiva europeană și perspectiva națională, permițând judecătorilor, procurorilor și altor profesioniști din domeniul juridic, să aplice și să conștientizeze conceptele juridice europene în activitatea profesională, la nivel național.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

 

Obiectivul procedurii de selecție:

Seminarele vor fi organizate conform unui format interactiv, care va permite exprimarea punctelor de vedere de către participanți și experți. Accentul va fi pus pe drepturile fundamentale și pe problemele specifice cu care se confruntă instanțele naționale în acest domeniu, dar vor fi prezentate și noutăți în jurisprudența CJUE. Seminarele sunt destinate formării a aproximativ 125 de judecători, procurori și a altor profesioniști în domeniu.

În cadrul acestui proiect, C.S.M. și I.N.M. anunță lansarea procedurii pentru selecția a 4 experți (judecători, procurori, cadre didactice din învățământul universitar și alți specialiști cu experiență în domeniul dreptului UE și a domeniilor conexe), în scopul participării acestora ca personal de instruire la 5 seminare în domeniul jurisprudenței CJUE în materia drepturilor fundamentale.

Un seminar va fi organizat pe o perioadă de două zile, conform calendarului estimativ:

– Jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în materia drepturilor fundamentale – București, 28-29 mai 2020
– Jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în materia drepturilor fundamentale – București, 12-13 octombrie 2020
– Jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în materia drepturilor fundamentale – București, 26-27 noiembrie 2020
– Jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în materia drepturilor fundamentale București, 08-09 aprilie 2021
– Jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în materia drepturilor fundamentale – București, 27-28 septembrie 2021

 

Selecția experților:

Selecția experților se va realiza în două etape, de către o comisie de selecție:

Într-o primă etapă eliminatorie, candidații trebuie să respecte termenul limită pentru depunerea candidaturilor și trebuie să respecte documentația de înscriere, după cum urmează:

– o scrisoare de intenție;

– curriculum vitae;

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

– plan de seminar; planul va cuprinde informații privind scopul și obiectivele activității de formare pe o temă aleasă de candidat, indicații privind toate etapele de planificare și organizare a seminarului, metodele de formare pe care expertul intenționează să le utilizeze, 3 teme de interes în domeniul de specialitate, precum și orice alte elemente pe care expertul le apreciază relevante în acest context. La elaborarea planului de seminar se va avea în vedere specificul grupului țintă (25 participanți, judecători, procurori și alți profesioniști în domeniu), obiectivele seminarelor, durata activității de formare (2 zile de formare/seminar, durata unei zile de seminar fiind de maximum 8 ore);

 

Cerințele specifice de calificare cerute în cadrul proiectului sunt:

– experiență de minimum 6 ani ca judecător definitiv (pentru judecători și procurori), respectiv experiență de minimum 6 ani în calitate de specialist în domeniul dreptului UE și a domeniilor conexe (pentru specialistul în acest domeniu, calculată de la definitivarea în profesie);
– alte documente justificative, după caz: certificate, adeverințe, referințe/scrisori de recomandare, orice alte documente care pot susține afirmațiile candidatului în sensul îndeplinirii cerințelor de calificare.

 

În cea de-a doua etapă, comisia va examina candidații în urma unui interviu, susținut, dacă este cazul, prin mijloace moderne de comunicare.

 

Pentru informații suplimentare cu privire la înscrierea candidaturii, vă rugăm, accesați sursa informației.

 

Sursa informației

 

 

Institutul Național al Magistraturii. Anunț de selecție a 4 experți specializați în domeniul jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene was last modified: septembrie 30th, 2019 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter