Seminar Online [CUM A FOST] INPPI. Seminar Online: Testul creditorului privat funcționează! OG nr. 6/2019, instrument eficient de restructurare inclusiv pentru consecințele pandemiei

680       0

[CUM A FOST] INPPI. Seminar Online: Testul creditorului privat funcționează! OG nr. 6/2019, instrument eficient de restructurare inclusiv pentru consecințele pandemiei 📅 04 iunie 2020 [CUM A FOST] INPPI. Seminar Online: Testul creditorului privat funcționează! OG nr. 6/2019, instrument eficient de restructurare inclusiv pentru consecințele pandemiei

Data 04 iunie 2020
Locația

Într-un seminar online organizat de Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență (INPPI), Prof. univ. dr. Radu Bufan și practicianul în insolvență Cristian Răvășilă au adus în discuție prevederile OG nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale.

”Ne cerem scuze dacă cumva nu suntem la zi cu toate noutățile, pentru că OG nr. 6/2019, pe care noi o luăm ca bază, s-a modificat tot prin Ordonanța 6 (din 2020 n.red.), s-a mai modificat o dată în 29 mai prin OUG nr. 90/2020 și nu putem garanta că nu s-a mai modificat de atunci până azi. (…) Dacă este ceva ce nu știm, ne cerem scuze”, a spus în deschidere prof. univ. dr. Radu Bufan.

”Varianta despre care știm noi că ar fi ultima în prezent este cea în care aplicabilitatea ordonanței vizează obligațiile fiscale restante la 31 martie, iar intenția de restructurare trebuie depusă până la sfârșitul lunii septembrie și documentația necesară până la 15 decembrie 2020. De aici o să reiasă și o primă problemă pe care noi o vom aduce în discuție după ce prezentăm substanța reglementărilor”, a continuat el.

La rândul său, Cristian Răvășilă, practician în insolvență și fondator Spanda Consult, a spus: ”Ar fi de apreciat faptul că toate culorile politice care s-au succedat în acești ani au susținut această ordonanță, făcând punctual niște modificări, în principal pentru modificarea anumitor termene de depunere, ceea ce demonstrează faptul că într-adevăr această ordonanță este susținută și este văzută ca un element de restructurare important pentru evitarea procedurilor de insolvență.”

Suportul de curs propus de cei doi lectori s-a împărțit pe mai multe secțiuni referitoare la structura OG nr. 6/2019 și aspecte pozitive, neclare și discutabile din cadrul acestui act normativ:

Structura prezentării:

  • Condiții de calificare pentru restructurarea pe baza OG6/2019
  • Posibilități de restructurare în baza OG6/2019
  • Câteva aspecte pozitive ale OG6/2019
  • Elaborarea Planului de restructurare
  • Testul Creditorului Privat Prudent
  • Unele aspecte neclare în OG 6/2019
  • Aspecte discutabile în OG6/2019

Potrivit site-ului oficial (www.inppi.ro), INPPI organizează joi, 4 iunie 2020, începând cu ora 14,00, seminarul online cu tema: „Testul creditorului privat funcționează! OG nr. 6/2019, instrument eficient de restructurare inclusiv pentru consecințele pandemiei”.

Lectori:

  • Prof. univ. dr. Radu Bufan – Universitatea de Vest Timișoara
  • Cristian Răvășilă, practician în insolvență – Spanda Consult

 

Acreditare INPPI: 4 puncte de pregătire profesională

 

Seminarele transmise online se adresează practicienilor în insolvență din toată țara și pot fi vizionate pe calculator, de la birou sau de acasă, în timp real. Urmărind în direct expunerea lectorului, veți avea posibilitatea de a adresa în scris întrebări la care veți primi răspunsuri pe parcursul transmisiunii.

Ulterior, veți avea acces la înregistrarea integrală video și audio.

ATENTIE: Persoanele care au întrebări prealabile transmiterii seminarului video, pentru a primi un răspuns pe parcursul transmisiunii, sunt invitate să trimită aceste întrebări la adresa office@inppi.ro.

Pentru mai multe detalii și pentru a vă înscrie click aici

 

 

[CUM A FOST] INPPI. Seminar Online: Testul creditorului privat funcționează! OG nr. 6/2019, instrument eficient de restructurare inclusiv pentru consecințele pandemiei was last modified: iunie 17th, 2020 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: