[UPDATE: Precizări suplimentare] INM. Seminar ERA – „Detenție: Deciziile-cadru nr. 829 și nr. 947 și impactul acestora asupra alternativelor la detenție din UE”, 28 februarie-1 martie 2022

25 feb. 2022
Vizualizari: 413
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

UPDATE: Precizări suplimentare

Institutul Național al Magistraturii (INM) a publicat câteva precizări suplimentare cu privire la seminarul pe tema „Detenție: Deciziile-cadru nr. 829 și nr. 947 și impactul acestora asupra alternativelor la detenție din UE”, ce va avea loc în perioada 28 februarie-1 martie 2022, la București.

Astfel, seminarul face parte dintr-o serie de cinci activități cofinanțate de Comisia Europeană, privind îmbunătățirea asistenței juridice reciproce transfrontaliere și a recunoașterii deciziilor în contextul detenției.

Activitatea se va concentra asupra alternativelor la detenție, în contextul mandatului european de arestare și asupra aspectelor legate de utilizarea corespunzătoare a Deciziei-cadru 2008/947/JAI privind probațiunea și sancțiunile alternative și a Deciziei-cadru 2009/829/JAI privind măsurile de supraveghere ca alternativă la detenția provizorie.

În agenda seminarului se vor regăsi teme precum:

– Alternative la detenție: imaginea de ansamblu și diferitele mijloace care constituie alternative reale în contextul deciziilor-cadru 829 și 947;

– Reforma legislativă pentru sporirea rolului alternativelor la detenție și a efectelor Deciziilor-cadru 829 și 947: exemplul României;

– Rolul serviciilor de probațiune și al ofițerilor în prevenirea (re)încarcerării: ajutor la eliberare, soluționarea conflictelor și colaborarea cu autoritățile;

– Sancțiuni alternative pentru traficanții de droguri și pentru cei cu probleme de sănătate mintală;

– Justiția restaurativă ca alternativă viabilă: medierea victimă-infractor comunitate în interiorul și în afara închisorii;

– Tehnologia ca parte a unei alternative viabile la detenție: utilizarea monitorizării electronice – bune practici și perspective de viitor.

Înscrierea se poate realiza accesând acest link.

În vederea consultării agendei seminarului și a termenilor și condițiilor de participare, vă invităm să accesați următorul link.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

(Copyright foto: freepik)


Institutul Național al Magistraturii (INM) informează că Academia de Drept European (ERA) organizează seminarul cu tema „Detenție: Deciziile-cadru nr. 829 și nr. 947 și impactul acestora asupra alternativelor la detenție din UE”, în perioada 28 februarie-1 martie 2022, la București.

Astfel, în cadrul seminarului se vor discuta aspecte privind cele mai bune practici în legătură cu alternativele la detenție, alternative viabile, inclusiv măsuri de probațiune, monitorizare electronică și justiție reparatorie, precum și privind aplicarea și utilizarea corectă a Deciziei-cadru 2009/829/JAI privind măsurile de supraveghere ca alternativă la detenția provizorie și a Deciziei-cadru 2008/947/JAI privind probațiunea și sancțiunile alternative. Vor fi încurajate interactivitatea și schimbul de experiență între participanți.

În acest sens, seminarul se adresează judecătorilor și procurorilor, fiind disponibile 10 locuri. Cu toate acestea, INM va alcătui și o listă de rezervă (maxim 4 persoane), la care se va apela în situația renunțării magistraților selectați, precum și în situația în care România va primi mai multe locuri ca urmare a renunțărilor/realocării locurilor atribuite inițial altor state.

De asemenea, criteriile după care INM va efectua selecția participanților vor fi următoarele următoarele: relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs; neparticiparea recentă la alte forme de pregătire internațională; posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Înscrierea se realizează exclusiv online, prin încărcarea documentelor necesare în formularul pus la dispoziție de INM, termenul-limită de înscriere fiind 12 ianuarie 2022.

Mai multe informații legate de documentele necesare și criteriile de selecție se găsesc în anunțul publicat de INM.

În vederea consultării agendei seminarului și a termenilor și condițiilor de participare, vă invităm să accesați următorul link.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

📞VEZI ȘI INM. SEMINAR ERA – „EU GENDER EQUALITY LAW”, 21-22 MARTIE 2022

[UPDATE: Precizări suplimentare] INM. Seminar ERA – „Detenție: Deciziile-cadru nr. 829 și nr. 947 și impactul acestora asupra alternativelor la detenție din UE”, 28 februarie-1 martie 2022 was last modified: februarie 25th, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: