[UPDATE: Rezultatele procedurii de selecție] INM. Selecția unui expert în domeniul recuperării prejudiciului infracțiunii

8 apr. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 163

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 8 aprilie 2019: Rezultatele procedurii de selecție

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul INM-ului, nu a fost înregistrată nicio candidatură pentru selecția formatorilor din cadrul Proiectului „Justiția 2020: profesionalism și integritate”.

Biblioteca Universul Juridic Sintact

Sursa informației

 


INM anunță printr-un comunicat emis în data de 20 februarie 2019 lansarea procedurii pentru selecția unui expert (judecători, procurori, cadre didactice universitare și alți profesioniști cu experiență în domeniul recuperării prejudiciului infracțiunii), în vederea participării ca formator la 10 seminare de formare continuă în domeniul recuperării prejudiciului infracțiunii.

Astfel, proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea cunoștințelor profesionale și a abilităților membrilor sistemului judiciar vizați de acest proiect (judecători, procurori, magistrați-asistenți și personal din cadrul instituțiilor sistemului judiciar asimilat judecătorilor și procurorilor), necesare desfășurării activității în cadrul instanțelor și parchetelor. Unul dintre obiectivele proiectului vizează implementarea unui program de formare profesională continuă adaptat nevoilor actuale ale sistemului judiciar, în special privind unificarea practicii judiciare.

Termenul limită pentru transmiterea dosarelor de înscriere este 4 martie 2019, iar ofertele se vor transmite, în format electronic, la adresa de e-mail: [email protected], persoană de contact fiind doamna Maria Dragu (telefon: 021.4076238).

Potrivit fișei de proiect, formatul seminarelor va fi unul interactiv, care să permită exprimarea punctelor de vedere de către participanți și formatori asupra aspectelor care au generat practică judiciară neunitară în domeniu și a argumentelor în susținerea uneia sau alteia dintre soluțiile propuse.

Expertul selectat în cadrul acestei proceduri va colabora cu alți 5 experți în domeniul recuperării prejudiciului infracțiunii selectați în cadrul unor proceduri anterioare, astfel încât la fiecare seminar va participa câte o echipă formată din 2 formatori.

Expertul trebuie să îndeplinească următoarele cerințe obligatorii:

– experiență profesională de minimum 5 ani în domeniul drept penal și procesual penal, calculată de la data numirii sau dobândirii funcției (pentru judecători și procurori), respectiv experiență de minimum 5 ani în calitate de cadru didactic universitar sau de specialist în domeniul dreptului penal și domenii conexe (pentru cadrul didactic universitar ori specialistul în acest domeniu);

– cel puțin o participare în calitate de speaker/expert în cadrul conferințelor sau seminariilor naționale sau internaționale sau în proiecte similare în domeniul de specialitate cerut, respectiv drept penal și domenii conexe și/sau cel puțin o lucrare publicată (articole, studii, cursuri, manuale, tratate, ghiduri) în domeniul de specialitate cerut, respectiv drept penal și domenii conexe.

Selecția se va realiza de către o comisie de selecție numită în cadrul proiectului, în două etape:

1. Într-o primă etapă eliminatorie, comisia de selecție va evalua, pe baza documentației transmise, admisibilitatea candidaturilor sub aspectul îndeplinirii următoarelor cerințe:

a) respectarea termenului limită pentru depunerea candidaturilor;

b) respectarea documentației de înscriere, respectiv:

– o scrisoare de intenție;

curriculum vitae;

– plan de seminar, care va cuprinde informații privind scopul și obiectivele activității de formare, indicații privind toate etapele de planificare și organizare a seminarului, metodele de formare pe care expertul intenționează să le utilizeze, cel puțin 3 teme de interes în domeniul de specialitate, precum și orice alte elemente pe care expertul le apreciază relevante în acest context. La elaborarea planului de seminar se va avea în vedere specificul grupului țintă (20 procurori și judecători care participă în procesul penal), obiectivele seminarelor, durata activității de formare (2 zile de formare/seminar, durata unei zile de seminar fiind de maximum 8 ore), precum și faptul că la lucrările fiecărui seminar vor participa câte 2 experți/zi de seminar pe întreaga durată a zilei de activitate;

– alte documente justificative, după caz: certificate, adeverințe, referințe/scrisori de recomandare, orice alte documente care pot susține afirmațiile candidatului în sensul îndeplinirii cerințelor de calificare.

2. În cea de-a doua etapă, comisia va examina candidații în cadrul unui interviu, susținut, după caz, inclusiv prin mijloace moderne de comunicare la distanță, urmărind îndeplinirea de către candidați a criteriilor cu privire la:

a) experiența profesională relevantă în domeniul dreptului penal sau domenii conexe (în aprecierea acestui criteriu vor fi avute în vedere, după caz, și lucrările publicate, participarea la programe de formare în domeniu/schimburi de experiență, cunoașterea unei limbi străine etc.);

b) abilități de formare și capacitatea de planificare, organizare și evaluare a unei sesiuni de formare în domeniul dreptului penal sau domenii conexe;

c) capacitatea de comunicare și relaționare în lucrul cu profesioniștii în domeniu;

d) disponibilitatea de a colabora și de a se integra în echipa de proiect.

Vor fi selectați, în ordinea notelor și în limita posturilor disponibile conform anunțului de selecție, numai candidații care obțin nota minimă 8.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm, accesați anunțul de selecție, astfel cum a fost publicat de către INM

Sursa informației

[UPDATE: Rezultatele procedurii de selecție] INM. Selecția unui expert în domeniul recuperării prejudiciului infracțiunii was last modified: aprilie 8th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter