INM selectează judecători și procurori specializați în domeniul combaterii violenței domestice

24 iul. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1157

Despre

  • Selecția a 10 judecători și 10 procurori români
  • Proiectul „Acțiune comună împotriva violenței domestice”
  • Procedura de selecție

INM a anunțat procedura de selecție a 10 judecători și 10 procurori români specializați în domeniul combaterii violenței domestice pentru participarea la seminarul de formare a formatorilor organizat în cadrul proiectului „Acțiune comună împotriva violenței domestice”, finanțat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

Inspectoratul General al Poliției Române, în calitate de promotor de proiect, implementează în parteneriat cu Parchetul de pe lângă ÎCCJ, INM, Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, Institutul de Economie Națională din cadrul Academiei Române, Direcția Poliției Naționale din Norvegia și Consiliul Europei proiectul „Acțiune comună împotriva violenței domestice”, finanțat prin Proiectul RO20 ”Violență domestică și violență bazată pe sex” din cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

Proiectul are ca obiectiv general consolidarea capacității Poliției Române și a autorităților judiciare din România în lupta împotriva violenței domestice.

Printre principalele activități propuse pentru realizarea obiectivelor proiectului se numără și organizarea a 2 seminarii de formare a formatorilor (unul adresat magistraților și unul adresat ofițerilor de poliție specializați) și 10 seminarii de formare continuă pentru profesioniști cu privire la lupta împotriva violenței domestice.

Seminarul de formare a formatorilor pentru magistrați se adresează unui număr de 20 judecători și procurori (10 judecători și 10 procurori), specialiști în domeniul luptei împotriva violenței domestice. INM, cu sprijinul Parchetului de pe lângă ÎCCJ, urmează să selecteze cele 20 persoane în vederea participării la seminar, prevăzut a se desfășura în perioada 12-14 octombrie 2015, la Sibiu.

Limba oficială de lucru a proiectului este limba română, fiind asigurată traducerea din/în limba engleză.

Inteligența artificială în materie penală

Cei 20 judecători și procurori pregătiți în cadrul acestui seminar de formare a formatorilor vor putea fi ulterior implicați în cele 10 activități de formare continuă în domeniul luptei împotriva violenței domestice, în conformitate cu prevederile proiectului, programate a se desfășura în luna noiembrie a acestui an.

Selecția se va realiza în două etape. Într-o primă etapă, eliminatorie, comisia va evalua candidaturile, pe baza documentației transmise, sub aspectul îndeplinirii următoarelor cerințe:

a. respectarea termenului limită pentru depunerea candidaturilor;

b. respectarea documentației de înscriere indicate în anunțul cu privire la selecție;

c. vechimea în magistratură și o bună reputație în domeniul în care activează;

d. experiența profesională de cel puțin 3 ani în instrumentarea cauzelor de violență domestică;

e. cunoștințe și abilități didactice;

f. cunoașterea limbii engleze;

g. cunoștințe de operare calculator.

Calitatea de formator al INM va constitui un avantaj în realizarea clasamentului.

În măsura în care numărul de participanți înscriși depășește numărul de locuri disponibile (10 pentru judecători și 10 pentru procurori), se va proceda la o a doua etapă de selecție, sub forma unui interviu, criteriile de selecție fiind următoarele:

a. capacitatea de comunicare și relaționare în lucrul cu adulții;

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

b. abilitatea de a lucra în echipă;

c. cunoștințe disciplinare aprofundate, raționamente, susținerea argumentată a punctelor de vedere;

d. capacitatea de documentare din diverse surse, în limba română și în limbi de circulație internațională ;

e. disponibilitatea de a colabora, de a contribui și de a se integra în cadrul proiectului.

Persoanele interesate sunt rugate să transmită, în format electronic, o scrisoare de intenție și un CV actualizat, până la data de 3 august 2015 inclusiv, în atenția d-nei Ruxandra Ana, șef Departament formare formatori în cadrul INM, la adresa de e-mail: [email protected].

Consultați sursa informațiilor, anunțul publicat de INM (www.inm-lex.ro).

INM selectează judecători și procurori specializați în domeniul combaterii violenței domestice was last modified: iulie 24th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter