INM. Programul de schimb „Schimburi regionale” – 2023

19 ian. 2023
Vizualizari: 287

Institutul Național al Magistraturii (INM) informează cu privire la organizarea, de către EJTN, a programului de schimb intitulat „Schimburi EJTN-CEPOL”.

Schimburile regionale sunt deschise doar magistraților care soluționează cauze transfrontaliere sau sunt implicați în soluționarea de cereri de cooperare judiciară internațională care implică statul vecin în care se va desfășura stagiul.

Sunt eligibili doar judecătorii și procurorii români care își desfășoară activitatea într-o instituție aflată la cel mult 150 km distanță de granița cu Ungaria sau Bulgaria. De asemenea, instituția gazdă trebuie să se afle la cel mult 150 km distanță de granița cu România (practic, distanța dintre cele două instituții nu poate depăși 300 km).

Schimburile regionale nu implică automat și reciprocitate. Deși reciprocitatea în schimburile regionale este posibilă, nu este obligatorie.

Stagiile se desfășoară pe o perioadă de o săptămână (5 zile lucrătoare). Acestea trebuie să se desfășoare până la 15 decembrie 2023.

Identificarea instanței/parchetului gazdă se face de către fiecare candidat și trebuie comunicată cu ocazia transmiterii candidaturii. În cazul României, schimburile regionale se pot desfășura în Ungaria sau Bulgaria.

Limba de lucru va fi stabilită de comun acord între participanții în proiect.

Înscrierile se realizează direct în platforma EJTN: Exchange Programme online application form, completând formularul de candidatură EJTN și anexând următoarele documente:

− Programul schimbului regional propus de candidat – se va completa Anexa 1.

− Acord de găzduire completat și semnat de către instanța/parchetul care va găzdui schimbul (identificarea instanței/parchetului gazdă se face de candidat și trebuie realizată înaintea transmiterii candidaturii) – Anexa 2. Acordul de găzduire trebuie să confirme faptul că punctul național de contact din statul gazdă a fost informat cu privire la proiectul de schimb regional.

− Curriculum vitae în limba română;

− Certificat de competență lingvistică, în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat pentru limba în care se desfășoară stagiul;

− Avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului.

Nu există un termen-limită de depunere a proiectelor, acestea fiind evaluate pe măsură ce sunt depuse.

Candidaturile pot fi depuse până cel târziu în data de 15 noiembrie 2023.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să consultați sursa informației.

(Copyright: freeepik.com)

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Sursa informației

Vezi și INM. Programul de schimb „Schimburi EJTN-CEPOL”

 

INM. Programul de schimb „Schimburi regionale” – 2023 was last modified: ianuarie 19th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: