[UPDATE: Rezultate] INM. Misiune de schimb de bune practici privind tehnicile de audiere a minorilor (19-21 septembrie 2023)

13 iul. 2023
Vizualizari: 407

Update: Rezultate

Institutul Național al Magistraturii (INM) a publicat rezultatele selecției în cadrul misiunii de schimb de bune practici privind tehnici de audiere a minorilor, ce se va desfășura în Trondheim, Norvegia, în perioada 19-21 septembrie 2023.

Termenul limită inițial pentru depunerea candidaturilor a fost 15 iunie 2023 și s-a extins ulterior până la data de 19 iunie 2023: în perioada respectivă s-au înregistrat 16 candidaturi.

În urma selecției, au fost aleși 12 judecători pentru a participa la misiunea de schimb de bune practici.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să consultați sursa informației.

Sursa informației


Institutul Național al Magistraturii (INM) informează asupra desfășurării unei misiuni de schimb de bune practici privind tehnici de audiere a minorilor, în Trondheim, Norvegia, cu o durată de patru zile, în perioada 19-21 septembrie 2023.

Misiunea este concepută pentru familiarizarea participanților cu metodologia și sistemele folosite în cauzele cu minori în sistemul. Astfel, pe agenda misiunii se vor regăsi întâlniri și vizite de lucru cu reprezentanți ai centrului multidisciplinar pentru copiii victimă a abuzurilor din Trondheim, Administrației Instanțelor din Norvegia, serviciilor de protecție a copilului, judecători, procurori și personal de specialitate, implicat în asigurarea protecției grupurilor vulnerabile/audierea minorilor/asigurarea unei justiții în interesul copiilor.

Evenimentul se adresează judecătorilor specializați în materia dreptului familiei, cu experiență relevantă în judecarea cauzelor cu minori, fiind disponibile 12 locuri pentru participanți.

Limba de lucru este engleza.

Criterii de selecție:

– calitatea de judecător cu experiență efectivă în judecarea cauzelor cu minori de cel puțin 3 ani;

– desfășurarea activității în cadrul instanței, la momentul depunerii candidaturii;

– bune cunoștințe de limba engleză (cel puțin la nivelul B2 Common European Framework);

– relevanța participării pentru activitatea profesională a participantului;

– posibilitatea și disponibilitatea participantului de a disemina informațiile, după finalizarea misiunii de schimb.

În măsura în care numărul persoanelor interesate va fi mai mare decât numărul locurilor disponibile, va fi acordată prioritate candidaților care au o experiență mai are în domeniul relevant și care nu au mai participat la activități similare în ultimii 2 ani.

Cheltuielile cu transportul internațional și indemnizația de deplasare vor fi acoperite din bugetul proiectului.

În vederea selecției, persoanele interesate vor transmite formularul de înscriere completat, CV-ul și documentul de atestare a cunoașterii limbii engleze, prin e-mail la adresa norwaygrants@csm1909.ro, până cel târziu la data de 15 iunie 2023.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Pentru informații suplimentare privind desfășurarea evenimentului, vă invităm să consultați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și INM. Seminar cu tema „Combaterea discriminării. Infracțiuni motivate de ură” (25-26 mai 2023)

 

[UPDATE: Rezultate] INM. Misiune de schimb de bune practici privind tehnicile de audiere a minorilor (19-21 septembrie 2023) was last modified: iulie 13th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: