Informarea Comisiei Europene privind transpunerea parțială a Directivei 2013/11/UE („Directiva SAL”) în România

17 nov. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1070

Despre

  • Listele naționale de entități SAL vor fi comunicate Comisiei Europene
  • România a notificat până în prezent o transpunere parțială a Directivei SAL

Comisia Europeană a transmis Consiliului de Mediere o informare cu privire la aplicarea Directivei 2013/11/UE privind soluționarea alternativă a litigiilor în materie de consum și transpunerea parțială de către România a listei naționale cu entități SAL către Comisie. Vă redăm, în continuare, informarea Comisiei Europene, publicată de Consiliul de Mediere:

„Stimați domni Șuștac și Mitroi,

Vă mulțumim pentru scrisoarea dvs. din data de 18 iunie 2015 adresată Comisarului Věra Jourová. Comisarul Jourová m-a rugat să vă răspund în numele dumneaei. Îmi cer scuze pentru acest răspuns venit cu întârziere.

Directiva 2013/11/UE privind soluționarea alternativă a litigiilor în materie de consum («Directiva SAL») obligă statele membre să se asigure că consumatorii își pot depune la o entitate SAL litigiile contractuale împotriva comercianților. Statele membre sunt libere să decidă pe care entitate SAL sau pe care entități SAL se va (vor) baza pentru a îndeplini această obligație. Entitatea SAL sau entitățile SAL pe care statele membre o (le) aleg pentru infrastructurile naționale SAL ale acestora va (vor) fi inclusă (incluse) în liste naționale de entități SAL care vor fi comunicate Comisiei Europene. Numai astfel de entități de soluționare a litigiilor a căror conformare cu cerințele de calitate stipulate în Directiva SAL a fost verificată pot fi incluse pe listele respective.

România a notificat până în prezent o transpunere parțială a Directivei SAL; o listă națională cu entități SAL nu a fost comunicată încă. Comisia Europeană va examina cu atenție punerea în aplicare adecvată a Directivei SAL în toate statele membre în contextul așa-numitului proces de verificare a transpunerii care se derulează în prezent.

Sper că aceste informații sunt utile.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Cu stimă,
Eduard HULICIUS
Membru al Cabinetului

Comisia Europeană
Cabinetul Comisarului Věra Jourová
Justiție, Consumatori și Egalitate de Gen”.

Sursa informației este Consiliul de Mediere (www.cmediere.ro).

Informarea Comisiei Europene privind transpunerea parțială a Directivei 2013/11/UE („Directiva SAL”) în România was last modified: noiembrie 16th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter