Încercăm să fim în sprijinul comunității prin tot ceea ce facem

7 sept. 2018
Vizualizari: 1144

Mircea Fica: Bună ziua, stăm de vorbă cu dna director a Palatului Culturii din Iași, dna Lăcrămioara Stratulat – unde s-a desfășurat Consiliul Național al UNBR, în această perioadă. Vă rugăm frumos să ne spuneți ce reprezintă Palatul Culturii pentru Iași, pentru cultura din Iași, pentru început.

Lăcrămioara Stratulat: Bună ziua, bine ați venit la Palatul Culturii! Ce reprezintă Palatul Culturii pentru Iași?! Reprezintă brandul orașului nostru, așa cum modern zicem; reprezintă, altfel spus, o instituție de cultură de elită din România, care are foarte multe colaborări naționale și internaționale. Când cineva vorbește de Iași, este imposibil să nu vorbească și de Palatul Culturii.

Mircea Fica: Ce fel de evenimente se desfășoară aici? Și culturale, dar și profesionale, cum este acest eveniment de anvergură al avocaților. Ce alte evenimente ați organizat și mai aveți în pregătire?

Lăcrămioara Stratulat: Pentru că Palatul Culturii dispune de spații foarte elegante, centrale, frumoase, deosebite, obținute mai ales în urma restaurării care s-a terminat de doi ani de zile, noi organizăm foarte multe congrese – medicale, juridice, cum este și cel de față, de IT sau tot felul de alte profesii care doresc să vină să își desfășoare aici o activitate mai importantă sunt liberi să o facă, sigur că da. Și în afara acestui lucru, ajutăm foarte multă lume – sunt foarte multe concerte, de tineri, tot felul de concerte de muzică, expoziții – care fac parte din meseria noastră. Dar, în afara acestui lucru, încercăm să fim în sprijinul comunității prin tot ceea ce facem.

Mircea Fica: Ca număr de turiști care vizitează palatul, ne puteți da o cifră estimativă? Anul trecut, primul semestru din acest an? Ce obiectiv aveți pentru următoarea perioadă, dacă se poate?

Lăcrămioara Stratulat: Probabil că orizontul de așteptare fiind destul de mare, deși noi credem că am terminat lucrările de restaurare într-un timp record, a dus la o curiozitate foarte mare asupra expozițiilor și asupra restaurării clădirii. Anul trecut am înregistrat aproape, doar în Palatul Culturii, ne-am apropiat de 460.000 de vizitatori de toate vârstele, ceea ce înseamnă mult pentru un muzeu din România.

Mircea Fica: Foarte mult. Astăzi ați organizat și un ghid pentru avocați și pentru ceilalți oaspeți ai Palatului Culturii. Cum au primit invitații acest ghid?

Lăcrămioara Stratulat: Din ceea ce ne-am dat noi seama, foarte bine. Cu atât mai mult cu cât această clădire – trebuie să o spunem – destinația ei inițială era aceea de palat de justiție, palat administrativ. Și de la început, când am aflat că această activitate se vrea a fi organizată aici, am răspuns pozitiv, pentru că de fapt ei sunt acasă aici. N-a fost doar o metaforă. Este o metaforă, pentru că azi este Palatul Culturii, dar nu uităm niciodată destinația inițială a clădirii. Dar asta va trebui să-i întrebați pe dânșii. Din ce ne-am dat noi seama, credem că au fost foarte încântați.

Mircea Fica: Mulțumim foarte mult.

Lăcrămioara Stratulat: Cu mult drag.

Încercăm să fim în sprijinul comunității prin tot ceea ce facem was last modified: septembrie 4th, 2018 by Lăcrămioara Stratulat

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Lăcrămioara Stratulat

Lăcrămioara Stratulat

Este managerul Complexului Național Muzeal Moldova Iași.
A mai scris: