Hexagon [UPDATE: Clasamentul final] Hexagonul Facultăților de Drept – 2022

4350       0

[UPDATE: Clasamentul final] Hexagonul Facultăților de Drept – 2022 📅 13 - 16 aprilie 2022 Timișoara [UPDATE: Clasamentul final] Hexagonul Facultăților de Drept – 2022

Data 13 - 16 aprilie 2022
Locația Timișoara

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update: Clasamentul final

Clasamentul final:
Locul I: Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara;
Locul al II-lea: Facultatea de Drept, Universitatea din București;
Locul al III-lea: Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca;
Locul al IV-lea: Facultatea de Drept, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu;
Locul al V-lea: Facultatea de Drept, Universitatea A.I. Cuza din Iași;
Locul al VI-lea: Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova;
Locul al VII-lea: Facultatea de Drept, Universitatea de Stat din Chișinău.

Felicitări studenților și profesorilor!

La mulți ani, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara!


Update: LIVE – Festivitatea de premiere

Vineri, 15 aprilie 2022, începând cu ora 18:00, va avea loc festivitatea de premiere a Hexagonului Facultăților de Drept din România, ediția 2022, cel mai important concurs național studențesc în domeniul dreptului din România.


Echipa Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova (lector univ. Cristina Popovici, magistru în drept, prodecan) a participat la Hexagon cu următoarele echipe:

– studenții Răileanu Cătălina, Rusu Nicoleta, coordonați de lector univ. Cuciurca Doina, magistru în drept (Drept constituțional și Instituții Politice); studenții Dascălui Evelina, Pitușcan Mihai, coordonați de lector univ. Crețu Ion, magistru în drept (Drept civil);  studenții Caprian Cristin, Bîrca Valeria, coordonați de conf. univ. Copetchi Stanislav, doctor în drept (Drept penal).

 


Echipa Facultății de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (conf. univ. dr. Ioana-Maria Costea, decan) a obținut următoarele locuri:

locul V la proba Drept civil (Andreea-Mădălina Gavril și Elena-Cristina Enoiu, coordonator conf. univ. dr. Ioana-Maria Costea)

locul V la proba Drept penal (Andreea-Petronela Ungureanu și Vasile Țurcan, coordonator lect. univ. dr. Mihai Dunea)

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

locul IV la proba Drept constituțional (Elena Sârghi și Sebastian Antoce, coordonator conf. univ. dr. Marius-Nicolae Balan)


 

Echipa Facultății de Drept a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (prof. univ. dr., av. Sebastian Spinei, decan) a obținut următoarele locuri:

– locul II la proba Drept civil (Sergiu Aroneasa și Anamaria David, coordonator asist. univ. dr. Raluca Lazăr)

locul  VI la proba Drept penal (Diana Călinescu și Ștefana Magdan, coordonator asoc. drd. George Grosu)

locul V la proba Drept constituțional (Denisa Condurat și Ana Morari, coordonator de asist. univ. drd. Elena-Loredana Gogoașe)


 

Echipa Facultății de Drept din Timișoara (prof. univ. dr. Lucian Bercea, decan) a obținut locul I în clasamentul general al concursului național Hexagonul Facultăților de Drept, ediția 2022.

La fiecare probă, locurile obținute au fost următoarele:

locul I la proba de Drept civil (Anisia Coroamă și Iulia Ungureanu, coordonate de domnul asist. cercet. dr. Maximilian-Andrei Druță)

locul II la proba de Drept penal (Adrian Coșa și Iasmina Drăguescu, coordonați de domnișoara dr. Cristina Nicorici)

– locul II la proba de Drept constituțional (Dan Boișteanu și Daniel Jivi, coordonați de doamna lect. univ. dr. Andreea Verteș-Olteanu).


Echipa Facultății de Drept a Universității din București (prof. univ. dr., av. Răzvan Dincă, decan) a câștigat proba de drept penal a Hexagonului Facultăților de Drept, care se desfășoară la Timișoara, în perioada 13-16 aprilie 2022!
Membrii echipei au fost: studenții Andreea Vladareanu și Tudor Chițimia, precum și antrenorii – drd. Valentina Dinu (coordonator), drd. Ionuț Vișinescu, drd. Florin Bobei, drd. Ștefana Sorohan, drd. Marius Sima, drd. Tiberiu Stanescu și conf. univ. dr. Andra-Roxana Trandafir, toți foști participanți la Hexagon.


 

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat proba de drept constituțional a Hexagonului Facultăților de Drept din România, ediția 2022, care are loc în perioada 13-16 aprilie la Timișoara!

Membrii echipei au fost: studentele Larisa Ionescu și Ana-Ilinca Zamă și coordonatorii acestora – lector univ. dr. Ramona Popescu și drd. Cosmin Constantin Pintilie.

Sursa informației

 


Update: LIVE – Festivitatea de deschidere


Update: Hexagonul Facultăților de Drept din România Timișoara – 13-16 aprilie 2022

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara organizează ediția 2022 a Hexagonului Facultăților de Drept din România, cel mai important concurs național studențesc în domeniul dreptului din România, în perioada 13-16 aprilie 2022.

La acest eveniment de tradiție participă reprezentanți ai celor 6 facultăți membre ale Hexagonului Facultăților de Drept din România: Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept a Universității din Craiova și Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara. Acestora li se adaugă, începând din anul 2014, cu statut de invitat special, echipa Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.

Ceea ce reunește aceste facultăți este preocuparea pentru excelență în domeniul învățământului juridic, exigența în selecția, pregătirea și evaluarea studenților și responsabilitatea față de viitorul acestora. Cooperarea în cadrul Hexagonului se concretizează prin coordonarea planurilor de învățământ, activități științifice comune, mobilități ale profesorilor și studenților, dar și prin organizarea concursului studențesc Hexagonul Facultăților de Drept din România, care se desfășoară în fiecare an în una dintre facultățile membre.

Concursul constă în trei probe științifice (Drept civil, Drept penal și Drept constituțional).

Ediția 2022 a evenimentului reunește 70 de studenți și profesori de la cele șapte facultăți.


Update: Prelegerile Hexagonului Facultăților de Drept

Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara anunță reluarea online a Prelegerilor Hexagonului Facultăților de Drept, în semestrul al doilea al anului universitar 2019/2020 și extinderea acestuia la toți anii de studiu în anul universitar 2020/2021.

Prelegerile Hexagonului Facultăților de Drept reprezintă un proiect de colaborare în cadrul căruia profesori de la facultățile din Hexagon sunt invitații colegilor lor în cadrul cursurilor pe care aceștia le susțin în propriile facultăți.

Au confirmat participarea, până în acest moment, la disciplinele predate în semestrul al doilea al anului universitar 2021/2022: la anul I de studii, la disciplina Drept constituțional II – prof.univ.dr. Elena-Simina Tănăsescu (Facultatea de Drept a Universității din București, judecător la Curtea Constituțională a României), prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor (Facultatea de Drept a Universității din Craiova) și conf. univ. dr. Marius Balan (Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași); la disciplina Drept civil. Persoanele – prof. univ. dr. Iulia Motoc (Facultatea de Științe Politice a Universității din București, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului); la disciplina Drept administrativ. Partea generală – prof. univ. dr. Simona Gherghina (Facultatea de Drept a Universității din București) și prof.univ.dr. Ovidiu Podaru (Facultatea de Drept a Universității „Babeș- Bolyai” Cluj-Napoca), la disciplina Organizarea sistemului judiciar – lect. univ. dr. Gheorghe-Liviu Zidaru (Facultatea de Drept a Universității din București); la anul II de studii, la disciplina Drept civil. Obligații I – lect. univ. dr. Mihai David (Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca); la disciplina Drept penal. Partea generală II – prof.univ.dr. Florin Streteanu (Facultatea de Drept a Universității „Babeș- Bolyai” Cluj-Napoca); la disciplina Drept instituțional al Uniunii Europene – dr. Octavia Spineanu-Matei (judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene) și prof.univ.dr. Corneliu-Liviu Popescu (Facultatea de Drept a Universității din București); la disciplina Dreptul finanțelor publice – conf. univ. dr. Cosmin Flavius Costaș (Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca); la disciplina Dreptul mediului – prof. univ. dr. Valerius Ciucă (Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași); la anul III de studii, la disciplina Drept civil. Contracte speciale – conf. univ. dr. Manuela Istrătoaie (Facultatea de Drept a Universității din Craiova); la disciplina Drept penal. Partea specială II – conf. univ. dr. Andra- Roxana Trandafir (prodecan al Facultății de Drept a Universității din București); la disciplina Drept procesual penal. Partea specială – lect. univ. dr. Diana Ionescu (Facultatea de Drept a Universității „Babeș- Bolyai” Cluj-Napoca); la disciplina Dreptul familiei II – conf. univ. dr. Oana Ghiță (Facultatea de Drept a Universității din Craiova); la anul IV de studii, la disciplina Drept procesual civil. Partea specială – conf. univ. dr. Paul Pop (prodecan al Facultății de Drept a Universității din București) și prof.univ.dr. Daniel Ghiță (prodecan al Facultății de Drept a Universității din Craiova); la disciplina Drept comercial II – prof.univ.dr. Răzvan Dincă (decan al Facultății de Drept a Universității din București) și prof.univ.dr. Ionuț- Florin Popa (Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca); la disciplina Drept european al afacerilor – conf. univ. dr. Gina-Pompilia Orga-Dumitriu (Facultatea de Drept a Universității „Lucian Blaga” Sibiu); la disciplina Drept internațional privat – conf. univ. dr. Dan-Andrei Popescu (Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca) și conf. univ. dr. Șerban-Alexandru Stănescu (Facultatea de Drept a Universității din București).

Detalii privind proiectul pot fi consultate accesând sursa informației.

Sursa informației


Update: Preselecție pentru probele științifice

Facultatea de Drept a Universității din Craiova organizează preselecție pentru probele științifice ale Hexagonului Facultăților de Drept.

Astfel, studenții interesați pot trimite o scrisoare de intenție, la adresa de e-mail inscrieriexamenlicentadrept@gmail.com, în care vor preciza și opțiunea pentru un a dintre probele științifice: drept constituțional, drept civil și drept penal.

Termenul-limită pentru depunerea scrisorii este 30 noiembrie 2021

Sursa informației


Update 10 noiembrie 2021: Preselecție pentru proba științifică de drept constituțional

Catedra de Drept constituțional și instituții politice din cadrul Facultății de Drept a Universității din București  organizează preselecție pentru proba științifică de drept constituțional a Hexagonului Facultăților de Drept, în data de 20 noiembrie 2021, în intervalul orar 9:30-15:00.

Preselecția se va desfășura online, sub forma unui interviu în care studenții vor trebui să răspundă întrebărilor adresate de membrii comisiei de examinare.

Înscrierea la preselecție se face până în data 18 noiembrie 2021. Se pot înscrie la preselecție studenți din anii II-IV de studiu (studii de licență – învățământ cu frecvență).

Tematica și bibliografia pot fi consultate aici

Sursa informației


Update 5 noiembrie 2021: Preselecție pentru proba științifică de drept civil

Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează preselecție pentru proba științifică de drept civil a Hexagonului Facultăților de Drept.

Astfel, studenții interesați pot transmite un e-mail pentru a-și anunța intenția de participare și pentru a parcurge procesul de preselecție la adresa mcodrin@uaic.ro, până pe data de 15 noiembrie 2021.

Tematica concursului de drept civil are în vedere, în principiu, următoarele instituții:

− Actul juridic civil: noțiune, clasificare, condiții de valabilitate, modalități, efecte, nulitate;

− Prescripția extinctivă;

− Dreptul de proprietate privată: noțiune, prerogative, caractere juridice, modalități;

− Apărarea dreptului de proprietate privată prin acțiunea în revendicare;

− Posesia: noțiune și fundament, elemente definitorii ale posesiei ca stare de fapt, coposesia, dovadă, dobândire, încetare, vicii, efecte (nașterea prezumției de proprietate, dobândirea proprietății fructelor), acțiunile posesorii, precaritatea;

− Dezmembrămintele dreptului de proprietate;

− Contractul ca izvor de obligații; a) clasificare, încheiere; b) efecte față de părți; c) efecte față de terți (inclusiv simulația, stipulația pentru altul, promisiunea faptei altuia, acțiunile directe); d) rezoluțiunea, rezilierea, excepția de neexecutare, reducerea prestațiilor, imposibilitatea de executare; 

− Răspunderea civilă delictuală;

− Răspunderea civilă contractuală;

− Contractul de vânzare;

− Contractul de donație.     

De asemenea, pentru pregătire, studenții vor beneficia de sprijinul cadrelor didactice implicate în predarea materiilor din tematică.

Sursa informației


Update 28 octombrie 2021: Preselecție pentru proba științifică de drept civil

Facultatea de Drept a Universității din București organizează preselecție pentru proba științifică de drept civil a Hexagonului Facultăților de Drept, în data de 17 noiembrie 2021, la ora 18:00, și se va desfășura online, prin intermediul platformelor Google Classroom și Google Meet.

Astfel, pot participa la preselecție studenți la zi, din anii II-IV de studiu, iar pentru înscriere, este nevoie să accesați clasa având codul pd3arun.

Preselecția va consta într-un test de tip grilă, cu exerciții având 4 variante de răspuns, putând fi corecte una, două, trei, toate patru sau niciuna dintre variante. Testul va dura o oră. Vor fi cooptați în echipa extinsă de pregătire pentru proba de drept civil a competiției studenții care vor obține cel puțin nota 6 la testul dat cu ocazia preselecției.

Tematica și bibliografia pot fi consultate aici

Sursa informației


Update 12 octombrie 2021: Preselecție pentru proba științifică de drept penal

Departamentul de Drept Penal al Facultății de Drept a Universității din București organizează preselecție pentru proba științifică de drept penal a Hexagonului Facultăților de Drept, ce se va organiza la Timișoara în primăvara anului 2022.

Astfel, preselecția va avea loc în două etape desfășurate online sau fizic, la Facultate, în funcție de evoluția situației epidemiologice. Prima etapă va avea loc la data de 17 noiembrie 2021, ora 19:45. Pentru a participa la prima probă este obligatoriu ca înscrierea să se realizeze până la data de 13 noiembrie 2021, ora 23:59, accesând următorul link.

Pot participa la preselecție studenți la zi, din anii III sau IV de studiu, cu condiția de a fi promovat examenele de drept penal – partea generală și, dacă este cazul, drept penal – partea specială.

Prima probă va consta într-un test cu 25 de grile, având 4 variante de răspuns, putând fi corecte una, două, trei, toate patru sau niciuna dintre variante. Testul va dura o oră.

De asemenea, a doua etapă va avea loc pe 24 noiembrie 2021, ora 19:45. Vor participa la a doua etapă doar cei selectați în urma rezultatelor obținute la prima etapă. A doua probă va conține o speță și un subiect de teorie.

Tematica și bibliografia pot fi consultate aici

Sursa informației


Hexagonul Facultăților de Drept – 2022

Pe site-ul oficial al Facultății de Drept „Simion Bărnuțiu” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu se face un scurt istoric al acestui prestigios eveniment.

Hexagonul Facultăților de Drept își are începutul în anul 1970, inițial reunind cele 3 facultăți de Drept (Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj și Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) din România sub formă de Triunghiular.

Aspirația instituțiilor de învățământ pentru perfecționare și buna pregătire a viitorilor specialiști a continuat tradiția „Triunghiularului” și, apoi, a „Patrulaterului” (București, Cluj, Sibiu, Iași), la care s-au adăugat încă două instituții de învățământ superior juridic din Craiova și Timișoara, create după 1990.

Generații de profesori și studenți au întreținut spiritul colaborării academice, colegiale și prietenești, promovând valorile învățământului juridic românesc, având drept scop preocuparea pentru excelență în selecția și pregătirea studenților în cercetarea științifică desfășurată de cadrele didactice.

În prezent, „Hexagonul Facultăților de Drept” este un consorțiu informal al celor mai prestigioase facultăți de drept din România:

1. Facultatea de Drept a Universității din București,

2. Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj,

3. Facultatea de Drept a Universității din Craiova,

4. Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași,

5. Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și

6. Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara.

Ceea ce reunește aceste facultăți este preocuparea pentru excelență în domeniul învățământului juridic, exigența în selecția, pregătirea și evaluarea studenților și responsabilitatea față de viitorul acestora. Toate cele șase facultăți pregătesc absolvenți care, în cvasi-totalitatea lor, muncesc în domeniul pentru care s-au pregătit, indiferent de profesia pe care o exercită în concret (avocat, magistrat, notar, consilier juridic, executor judecătoresc, practician în insolvență etc.).

De asemenea, cele șase facultăți reprezintă, prin cadrele lor didactice, cele mai notorii cercetări științifice în domeniul dreptului, tratatele, cursurile, monografiile, comentariile legislative, articolele și studiile redactate de aceștia, reprezentând titluri de referință pentru întreaga lume juridică românească.

Colaborarea în cadrul Hexagonului se concretizează prin coordonarea planurilor de învățământ și activități științifice comune (colaborarea pentru redactarea de articole, cursuri, tratate, organizarea de conferințe, seminare, sesiuni științifice).

Referitor la modul de desfășurare al concursului, menționăm că în fiecare an se adoptă un regulament de desfășurare al Hexagonului, unele prevederi din acesta sunt că participanții trebuie să fie studenți la specializarea Drept a facultăților reprezentate. Nu pot face parte din echipe studenți înscriși la: studiile universitare de masterat și doctorat, cursuri postuniversitare, învățământ la distanță sau învățământ cu frecvență redusă.

Probele Hexagonului Facultăților de Drept sunt împărțite în două secțiuni astfel: Secțiunea științifică: drept civil, drept penal și drept constituțional; Secțiunea sportivă: fotbal, streetball, șah și tenis de masă. Este de menționat faptul că acest concurs se desfășoară în baza legislației române, ceea ce constituie o dublă provocare pentru participanții Facultății de Drept, USM.

De asemenea, regulamentul prevede un barem după care se va acorda calificativul obținut de către Facultăți la anumite probe. Pe lângă calificarea la proba științifică și sportivă, participanții pot obține și Cupa Fairplay, care se acordă de către organizatorii acelei echipe, care s-a remarcat prin comportament ireproșabil pe parcursul întregii manifestări sportive. Cupa este transmisibilă. Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova a participat pentru prima dată la Hexagon cu statut de invitat special, în anul 2014. La propunerea gazdelor, la ediția din anul 2016 a Hexagonului Facultăților de Drept, au fost adoptate două decizii foarte importante. În primul rând, pentru prima dată în istoria sa, ediția 2017 a Hexagonului a avut loc la Chișinău, fiind organizată de Facultatea de Drept a Universității de Stat din Republica Moldova, iar ediția din 2018 s-a desfășurat la Sibiu. În al doilea rând, facultățile partenere au convenit înființarea Asociației „Hexagonul Facultăților de Drept”, având ca obiect promovarea excelenței în activitatea didactică și cercetarea științifică, dezvoltarea colaborării instituționale precum și derularea de proiecte comune specifice domeniului juridic. În cadrul asociației, facultățile partenere sunt reprezentate de decanii în funcție și, la rândul lor, în condițiile legii, reprezintă universitățile din care provin. Participarea Facultății de Drept a USM la activitățile „Hexagonului”, este o oportunitate deosebită în planul consolidării colaborării Facultății noastre cu Facultățile participante la consorțiul amintit, deoarece fiecare dintre ele, prin cadrele lor didactice, reprezintă vârful cercetării științifice în domeniul dreptului din România. „Hexagonul”, servește, totodată, drept cadru multilateral unic pentru schimb de experiență și opinii între participanți.

Sursa informației

🔔Vezi și Hexagonul Facultăților de Drept – 2021

[UPDATE: Clasamentul final] Hexagonul Facultăților de Drept – 2022 was last modified: aprilie 20th, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: