Guvernul a făcut unele precizări referitoare la modificarea sistemului de impozitare a veniturilor

21 Apr 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 523

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului Guvernului din data de 19 aprilie 2017, acesta a făcut unele precizări referitoare la modificarea sistemului de impozitare a veniturilor.

Astfel, conform unor precizări anterioare ale Ministerul Finanțelor Publice, la nivelul ministerului, sunt în desfășurare, în acest moment, consultări pe tema realizării unui nou Cod Economic, care va include o reformă a mecanismului de impozitare a veniturilor realizate de persoanele fizice.

Conceptul de la care au plecat aceste consultări presupune, pe de o parte, încurajarea unor politici publice (cum ar fi sănătatea sau educația), prin acordarea de deductibilități fiscale. Pe de altă parte, scopul acestei noi abordări este combaterea evaziunii fiscale, prin încurajarea contribuabililor să ceară bonuri sau facturi fiscale, pe care să le folosească apoi pentru obținerea deducerilor menționate mai sus.

[Cum a fost] Decernarea Premiilor Revistei Române de Drept Privat pe anul 2016

Guvernul arată că interesul public pentru acest subiect este perfect justificat, deoarece este vorba despre o amplă modificare propusă, pe care o vor resimți cei mai mulți români. Tocmai de aceea, Guvernul își propune ca această măsură să fie mai întâi bine fundamentată, să aibă în spate studii de impact și să fie definitivată numai după consultarea specialiștilor.

Așadar, în urma interesului public major, Guvernul a decis să facă publică o formă de lucru, care poate constitui o bază de plecare a discuțiilor. Este un exercițiu de transparență, care se dorește a fi continuat și corect înțeles.

Grupul de lucru de la Ministerul  Finanțelor Publice va continua să analizeze și să aducă îmbunătățiri proiectului, iar forma rezultată va fi supusă unei ample dezbateri publice, în urma căreia va rezulta forma finală.

Prin urmare, Guvernul și-a propus ca aceste modificări să fie mai întâi temeinic explicate public și apoi aplicate.

Guvernul a făcut unele precizări referitoare la modificarea sistemului de impozitare a veniturilor was last modified: aprilie 21st, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter