Gheorghe Florea: Problema non-avocaților vizează și alte profesii care atentează la monopolul avocaților

28 mart. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1091
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Domnul Av. dr. Gheorghe Florea – Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România – a declarat, în cadrul emisiunii Legal Point din data de 21 martie 2016, cu tema Maratonul „Legal Point” – 2016 (I):

Prin conceptul de non-avocat nu înțelegem doar absolvenții de facultăți de drept care nu au calitatea de avocat. Ei sunt doar unii dintre acei care, fără a avea titlu profesional de avocat, fac activitate de consultanță juridică, de redactare de memorii etc.

În Europa, problema non-avocaților este mai vastă. Ea vizează și alte profesii care atentează la monopolul avocaților, un monopol de ordin tradițional, fără de care nu este de conceput statul de drept și în care avocatului i s-a rezervat dintotdeauna, o funcție specială.

Este vorba, în general, despre toate profesiile a căror exercitare, pe teritoriul României, reclamă cunoștințe de drept românesc. Există o lege, Legea 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, care prevede în mod expres că în România există profesii a căror exercitare pe teritoriul României, indiferent unde ți-ai dobândit calificarea, reclamă cunoștințe de drept românesc: avocat, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil și contabil autorizat, consilier juridic, consilier în proprietate industrială, consilier de probațiune. Discutăm despre alte profesii și nu despre profesiile de magistrat, notar, executor judecătoresc, reglementate prin legi speciale separate.

Instruirea adecvată și cultura profesională, care implică respectul independenței și al secretului profesional, configurează integritatea profesiei de avocat care contribuie la eficiența justiției.

👍Vezi: EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 5 – Gheorghe Florea: Maratonul Legal Point – 2016 (I)

Gheorghe Florea: Problema non-avocaților vizează și alte profesii care atentează la monopolul avocaților was last modified: noiembrie 6th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter