Gală [CUM A FOST] Gala Legal Point nr. 2/2019 – Conferința acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop

2036       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Gala Legal Point nr. 2/2019 – Conferința acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop 📅 04 decembrie 2019 București [CUM A FOST] Gala Legal Point nr. 2/2019 – Conferința acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop

Data 04 decembrie 2019
Locația Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, Sector 1, București.  

Lansarea ediției LEGAL POINT nr. 2/2019 și Gala omonimă au fost găzduite de Biblioteca Academiei Române, parte a celui mai înalt templu al culturii neamului, numit și „supremul areopag al gândirii și simțirii românești”.

A fost un eveniment vibrant, cu surprize plăcute și memorabile, găzduit de Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu”, eveniment onorat de peste 160 de oaspeți de prim rang și desăvârșit prin prezența invitatului de onoare al LEGAL POINT, președintele Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop.

Reuniunea s-a bucurat de sprijinul unor parteneri de cursă lungă ai acestei Gale bianuale: CITR, Wolters Kluwer România, Universitatea Titu Maiorescu, Tudor Tailor, Avincis și Schlumberger.

Seara de Gală a fost deschisă de cuvântul președintelui Grupului editorial Universul Juridic, Nicolae Cîrstea: „Sunt onorat ca în această seară să ne fiți oaspeți în acest cadru deosebit al Bibliotecii Academiei Române. Academicianul Nicolae Iorga spunea: ,,După furtunile sufletului, ca și după cele ale naturii, învie flori pe care le credeam moarte”. După furtunile stingerii multor reviste și publicații tipărite, dorim să învie bianual floarea revistei noastre, Legal Point, în cadrul publicațiilor tipărite din România, în spațiul cultural și juridic, în cadrul profesiilor liberale, chiar dacă această muncă este grea… ”, a spus acesta.

În avanscenă, alături de acesta au transmis mesaje de salut din partea echipei redacționale directorul Legal Point, Cornel Dărvășan, dar și directorul editorial, Claudiu Pamuc.

Încălzirea atmosferei a revenit unui artist prestigios, tenorul Florin Georgescu, cel care a fermecat asistența cu vocea sa inconfundabilă.

A urmat discursul dlui prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, senior-editor al LEGAL POINT, secondat de intervenția invitatului special permanent al revistei, dna Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications la JT International România.

Intervenții pline de miez și simțire au avut alți invitați prestigioși ai LEGAL POINT: Marilena Rotaru  – scriitor și jurnalist TVR, Vasile Godîncă-Herlea – CEO al CITR și Marius Enăchescu – fondatorul și directorul general al Centrului pentru Știința Suprafeței și Nanotehnologie din cadrul Universității Politehnice București.

A urmat momentul mult așteptat al serii, conferința președintelui Academiei Române, prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, cel care a stârnit ropote de aplauze de pe urma prezentării sale, deopotrivă incitantă și tulburătoare, cu titlul „Cum scriem și cum predăm istoria?” – o pledoarie emoționantă și argumentată despre felul în care poate și trebuie privită, interpretată și însușită istoria, ca prezent al generațiilor trecute, ca sursă de informație și izvor nesecat de cultură.

Profesorul Pop a citat-o exemplar pe Marguerite Yourcenar, prima femeie devenită membră a Academiei Franceze: „Când pomenim despre dragostea pentru trecut, trebuie să luăm seama că, în fapt, este vorba de dragostea de viață; viața aparține mai mult trecutului decât prezentului. Prezentul e întotdeauna un moment prea scurt, chiar când plenitudinea lui face să ni se pară etern. Când iubești viața, iubești trecutul, fiindcă acesta este prezentul așa cum a supraviețuit el în amintirile oamenilor. Ceea ce nu înseamnă că trecutul ar fi o vârstă de aur: ca și prezentul, el este deopotrivă neîndurător, superb sau brutal ori pur și simplu oarecare”.

A urmat un intermezzo muzical fermecător, care a avut-o ca protagonistă pe soprana Mediana Vlad, de la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Au mai avut intervenții marcate de aprecieri alți trei invitați de onoare ai Galei Legal Point: dl Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale a României, dl Giorgiu Coman,  avocat de succes în cadrul Baroului București, și av. dr. Ioan Chelaru, președintele Uniunii Juriștilor din România.

A urmat o mult așteptată avalanșă de premii ale actualei ediții Legal Point nr. 2/2019: dnei Corina Corbu – în aprecierea alegerii ca Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție; dlui Mihai-Iulian Munteanu – în aprecierea alegerii ca Președinte al Consiliului de Mediere; dlui Claudiu-Paul Buglea – în aprecierea alegerii ca Președinte al Senatului Universității București; dlui Mihăiță Bubatu – în aprecierea alegerii ca Președinte al Casei de Asigurări a Avocaților din România; dlui Wargha Enayati – în aprecierea eforturilor concertate de o viață în slujba sănătății românilor; dnei Corina Chiriac – în aprecierea unei cariere dedicate muzicii, teatrului, filmului și televiziunii; dlui Florin Georgescu – în aprecierea unei cariere de excepție ca tenor al Operei Române; dlui Alexandru Oproiu – în aprecierea unei cariere excepționale în medicina românească; dnei av. Ioana Hațegan – în aprecierea implicării sustenabile în comunitate; dlui Yeboua Moussa Ouattara – în aprecierea exemplului de dedicare și tenacitate oferit prin absolvirea examenului de admitere la INPPA; dlui Cătălin Mahu – în aprecierea construirii unui brand puternic și longeviv, „La Mama”; Kaspersky România – în aprecierea contribuției aduse pentru securizarea informațiilor gestionate și transmise de organizațiile din țară; CSALB – în aprecierea contribuției aduse în societate prin concilierea litigiilor dintre consumatori și bănci/IFN.

 Pe parcursul întregii ceremonii, oaspeții ediției Legal Point nr. 2/2019 au primit portretele proprii înrămate, realizate în mod tradițional de artistul plastic Ovidiu Iovanel.

Seara a fost închisă printr-un moment artistic de excepție produs de tandemul vocal alcătuit din soprana Mediana Vlad și tenorul Florin Georgescu, care au urat, prin glasurile lor încântătoare, „Sărbători fericite!” tuturor celor prezenți.

A urmat un cocktail de socializare și neîntreruptă prietenie, în care toți invitații și-au strâns călduros mâinile și au ciocnit cu inima deschisă paharele pline cu licorile alese ale serii: spumantul brut Schlumberger și vinurile Avincis.


Miercuri, 4 decembrie 2019, Editura Universul Juridic organizează evenimentul de lansare a unei noi ediții a revistei Legal Point nr. 2/2019. Evenimentul va avea loc începând cu ora 17.00, în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, Sector 1, București.

 

Parteneri:

– Casa de Insolvență Transilvania

– InterContinental București

– Wolters Kluwer România

– Universitatea Titu Maiorescu

– Avincis

– Tudor Tailor

Revista Legal Point vorbește despre bucuria sinceră a discuției, a ideilor izvorâte din interacțiunea pe care oamenii o dezvoltă în momente speciale, despre bucuria vederii ori revederii. Cuvintele dintre aceste coperți sunt cărămizile cu care clădim această stare specială pe care dorim să o împărtășim. Celebrăm bucuria interacțiunii cu invitații noștri, tușând acele trăiri care trădează căldura amfitrionului ce pune interlocutorul în lumina care îl avantajează cel mai bine. Timpul s-a compactat. Trăim vremi și vremuri care ne apasă sau ne trăiesc. Legal Point nu se grăbește. Celebrează lucrurile în care credem și cărora le rămânem fideli.

Cu ocazia editării acestui număr al revistei, am fost onorați să discutăm și să ne cunoaștem cu oameni speciali, personalități de primă mărime în domeniile în care activează. Ne-au răspuns la întrebări: Ioan-Aurel Pop, Bogdan Chirițoiu, Marius Enăchescu, Iuliana Tudor, Marilena Rotaru, Florin Jianu, Ioan Chelaru, Valer Dorneanu, Vasile Godîncă-Herlea, Giorgiu Coman.

 

În continuare, vă prezentăm echipa Legal Point:

– Senior-Editori: Valeriu Stoica, Ovidiu Predescu 

– Invitați speciali: Gilda Lazăr

– Director: Cornel Dărvășan 

– Director editorial: Claudiu Pamuc 

– Redactor-șef: Alina Grigoraș

– Tehnoredactare: Tania Militaru

– Art director: Aurelian Leahu

– Coordonator ediție online: Ionuț Atitienei 

– Coordonatori evenimente: Mircea Fica, Cristian Pavel

– Portrete: Ovidiu Iovanel (www.iovanelo.com)

– Fotografii: Bianca Ionescu 

– Editor: Nicolae Cîrstea 

 

De asemenea, în cadrul ceremoniei vor fi decernate Premiile revistei Legal Point nr. 2/2019. Ele vorbesc despre percepția asupra celor ce se întâmplă în jurul nostru. Este modalitatea de a arăta că nu suntem indiferenți. Că ajung la noi lucrurile importante. Conferindu-le, oprim timpul, punând în lumină oamenii care stau la baza lor. Le admirăm realizările și ne bucurăm că le putem celebra. Într-o lume în care reperele devin relative, îndrăznim să propunem standarde care să le statueze.

 

Agendă:

16:30-17:00 – Sosirea invitaților. Înregistrare și welcome champagne

17:05-17:15 – Cuvânt de bun venit din partea Grupului Editorial Universul Juridic

17:15-17:40 – Conferința dlui acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop

17:40-17:45 – Alocuțiunea dnei Gilda Lazăr

17:50-18:00 – Moment artistic

18:00-18.30 – Mesajele invitaților ediției Legal Point

18:30-19:00 – Decernarea Premiilor Legal Point

19:00-20:30 – Cocktail

 

Taxa de participare la evenimentul de lansare a revistei Legal Point nr. 2/2019 + conferința susținută de acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop este în valoare de 300 de lei + TVA și cuprinde:

– Participarea la ceremonie

– Un exemplar din revista Legal Point nr. 2/2019

– Accesul la cina oferită după evenimentul de lansare a revistei

Accesul la eveniment se face pe baza de invitație sau pe baza înregistrării prin formularul de înscriere!


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

 

 

 

[CUM A FOST] Gala Legal Point nr. 2/2019 – Conferința acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop was last modified: decembrie 12th, 2019 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter