Gală [CUM A FOST] Gala Legal Point nr. 1/2019

1665       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Gala Legal Point nr. 1/2019 📅 05 iulie 2019 București [CUM A FOST] Gala Legal Point nr. 1/2019

Data 05 iulie 2019
Locația Arenele BNR, str. dr. Joseph Lister nr. 37, sector 5, București

Recomandări

O seară de gală cu guvernatorul BNR

5 iulie 2019, ora 17.00. O nouă provocare pentru Grupul editorial Universul Juridic, emoții și determinare. Agitație la porțile Arenelor BNR, locul aparte ales pentru desfășurarea festivității de lansare a noii ediții a revistei Legal Point (nr. 1/2019) și de acordare a premiilor omonime. Peste 130 de oaspeți, 9 premianți, 5 parteneri (CITR, Garanti Bank, Wolters Kluwer, Universitatea „Titu Maiorescu”, CEC Bank) și un invitat de onoare al serii, intervievatul ediției, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Invitații respiră înviorați la vederea gazonului proaspăt tuns, de un verde neverosimil, coborât parcă din ilustratele cu domenii britanice. La un suc natural de mere, un pahar frapat de rose sau sec de Drăgășani, oamenii se reîntâlnesc și își strâng mâinile cu încredere. Apare și guvernatorul Isărescu, pășind liniștit prin iarbă spre foișorul drapat cu flori, plin ochi de interes și nerăbdare.

Gala pornește punctuală la drum prin vocea fondatorului Grupului editorial Universul Juridic și editorul revistei, Nicolae Cîrstea, care salută asistența și prezintă echipa editorială Legal Point, pe colegii Cornel Dărvășan, Directorul revistei, și Claudiu Pamuc, Director editorial și autorul chapea-uri-lor.

Guvernatorul Mugur Isărescu este „Omul de dinaintea banilor” în ediția Legal Point de pe mese. Arată și de acolo, de pe copertă, prin gestică, felul prin care își susține ideile. Același lucru îl face când este invitat să se adreseze celor prezenți. Vorbește despre locația de desfășurare, Arenele BNR, aflată într-o regretabilă dispută juridică. Salută reputații juriști prezenți, felicită revista și cere implicare în fața unor profesioniști care apără sau împart dreptatea.

„Pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, Bucureștiul se termina cam pe unde este astăzi Opera Română. Spațiul actual al Arenelor BNR era în afara orașului, la porțile către vest. Domnitorul a făcut atunci o donație a suprafeței dintre intrarea în București și Mânăstirea Cotroceni. Practic, în 1865, Cuza a donat, prin Înalt Decret Domnesc, un teren de 18 hectare, pe unde acum sunt Arenele BNR, Societății de Dare la Semn, una specializată pe tir sportiv.

După Primul Război Mondial, familia moștenitoare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria a restaurat mânăstirea și în zonă s-au făcut investiții substanțiale. A apărut pe parcurs cartierul Cotroceni și Societatea de Dare la Semn a fost înglobată în oraș. Nu s-a mai pus problema de tras cu arma în urbe. În 1946, Banca Națională a cumpărat această proprietate cu acte în regulă, oferind la schimb o altă locație actualei Federații Române de Tir. Suma pe care BNR a plătit-o atunci, actualizată la valoarea de azi, a fost de peste 300 milioane euro. După 1990, pe principiul continuității, BNR a rămas cu această proprietate. Banca a renunțat și a cedat multe dintre proprietățile sale Statului Român și BOR, dar a rămas, potrivit aceluiași principiu al continuității, proprietară pe multe imobile importante, precum Palatul BNR din strada Doamnei.

Acum, după 30 de ani, printr-o serie de dezinformări și intoxicări, se contestă dreptul de proprietate al BNR asupra acestei baze. Sunteți mulți juriști de față, iar Grupul editorial Universul Juridic poate contribui în a se face lumină și în acest caz. Urez mult succes revistei pe mai departe. Mi-aș dori să se facă dreptate în România. Țara merită cu prisosință justiție!”, a conchis Mugur Isărescu.

S-a mers mai departe cu tempo și încredere. Au luat cuvântul, rând pe rând, oameni care contează: Gilda Lazăr, Corporate Affairs Manager JTI România, invitat special al revistei Legal Point, Lucia Hossu-Longin, realizator TVR, Marin Voicu, distins magistrat român, și Tudor Colțan, avocat partener al societății Suciu Popa.

Sala a rezonat emoțional la microrecitalul actriței Daniela Nane, care a ridicat temperatura termometrelor spirituale ale oaspeților prin recitări de poeme atent alese, aplaudate la scenă deschisă.

A urmat sesiunea propriu-zisă de decernare a premiilor revistei Legal Point, premii care vorbesc despre percepția revistei Legal Point asupra lucrurilor relevante ce se întâmplă în comunitate.

„Premiile acordate ediție de ediție reprezintă modalitatea de a arăta că nu suntem indiferenți. Că ajung la noi lucrurile importante. Conferindu-le, oprim timpul, punând în lumină oamenii care stau la baza lor. Le admirăm realizările și ne bucurăm că le putem celebra. Într-o lume în care reperele devin relative, îndrăznim să propunem standarde care să le statueze”, a subliniat președintele Grupului editorial Universul Juridic, Nicolae Cîrstea.

Și premiile Legal Point au „curs” apoi, în simpla lor solemnitate, către personalități și organizații care au deja recunoaștere publică: Eugenia Vodă, în aprecierea excelenței în jurnalism; Cristina Neagu, în aprecierea performanțelor sportive excepționale; Florin Jianu, în aprecierea perseverenței în susținerea antreprenoriatului românesc în calitate de președinte al CNIPMMR; UNPIR, în aprecierea aniversării a 20 de ani de activitate; Marius Enăchescu, în aprecierea contribuției la dezvoltarea științei fizicii românești; Adrian Crivii (fondator Darian DRS), în aprecierea implicării active în susținerea comunității social-culturale din Transilvania; Mastercard România, în aprecierea susținerii prin donații a proiectelor din sănătate și cultură; Casa de Traduceri, în aprecierea susținerii publicațiilor din mediul juridic cu traduceri profesionale; echipa Legal Shapers, în aprecierea câștigării competiției internaționale Global Legal Hackathon 2019, și Bogdan Chirițoiu, în aprecierea aniversării a 10 ani la conducerea Consiliului Concurenței.

În aplauzele asistenței, Nicolae Cîrstea, fondatorul Grupului editorial Universul Juridic și editorul revistei, a mulțumit pentru contribuția adusă la finalizarea acestei ediții, dar și la proiectul Legal Point, în ansamblul său, echipei Legal Point.

S-a socializat cu spor după ceremonie, s-au făcut multe fotografii, s-a pus punct transmisiei live făcute de Grupul editorial Universul Juridic. Oaspeții au zăbovit cu plăcere la recepția de final și însăși gazda serii, guvernatorul Mugur Isărescu, s-a simțit bine între invitații prezenți, într-o ambianță de poveste, cum stă bine Arenelor BNR, atât de familiare cu victoriile.


Vineri, 5 iulie 2019, Editura Universul Juridic organizează evenimentul de lansare a unei noi ediții a revistei Legal Point nr. 1/2019. Evenimentul va avea loc începând cu ora 17.00, la Arenele BNR, str. dr. Joseph Lister nr. 37, sector 5, București.

Parteneri

– CITR

– Garanti Bank

– Wolters Kluwer România

– Universitatea Titu Maiorescu

– CEC Bank

Revista Legal Point vorbeste despre bucuria sinceră a discuției, a ideilor izvorâte din interacțiunea pe care oamenii o dezvoltă în momente speciale, despre bucuria vederii ori revederii. Cuvintele dintre aceste coperți sunt cărămizile cu care clădim această stare specială pe care dorim să o împărtășim. Celebrăm bucuria interacțiunii cu invitații noștri, tușând acele trăiri care trădează căldura amfitrionului ce pune interlocutorul în lumina care îl avantajează cel mai bine. Timpul s-a compactat. Trăim vremi și vremuri care ne apasă sau ne trăiesc. Legal Point nu se grăbește. Celebrează lucrurile în care credem și cărora le rămânem fideli.

Cu ocazia editării acestui număr al revistei, am fost onorați să discutăm și să ne cunoaștem cu oameni speciali, personalități de primă mărime în domeniile în care activează. Ne-au răspuns la întrebări: Mugur Isărescu, Victor Spinei, Marin Voicu, Lucia Hossu-Longin, Daniela Nane, Irina Iordănescu, Lia Dorina Doru, Ion Socoteanu, Tudor Colțan.

În continuare, vă prezentăm echipa Legal Point:

– Senior-Editori: Ovidiu Predescu, Valeriu Stoica

– Invitat Special: Gilda Lazăr

– Director: Cornel Dărvășan 

– Director editorial: Claudiu Pamuc 

– Redactor-șef: Alina Grigoraș 

– DTP/Grafică: Aurelian Leahu

– Coordonator ediție on-line: Ionuț Atitienei 

– Coordonatori evenimente: Mircea Fica, Cristian Pavel

– Portrete: Ovidiu Iovanel (www.iovanelo.com)

– Fotografii: Cornel Dărvășan 

– Editor: Nicolae Cîrstea 

De asemenea, în cadrul ceremoniei vor fi decernate Premiile revistei Legal Point nr. 1/2019. Ele vorbesc despre percepția asupra celor ce se întâmplă în jurul nostru. Este modalitatea de a arăta că nu suntem indiferenți. Că ajung la noi lucrurile importante. Conferindu-le, oprim timpul, punând în lumină oamenii care stau la baza lor. Le admirăm realizările și ne bucurăm că le putem celebra. Într-o lume în care reperele devin relative, îndrăznim să propunem standarde care să le statueze.

 

Agendă

16:30-17:00 – SOSIREA INVITAȚILOR. COCKTAIL DE BUN-VENIT

17:05- 17:15 – Cuvânt de bun venit din partea Grupului editorial Universul Juridic

17:15-17:35 – Alocuțiunea domnului Mugur Isărescu

17:35-17:40 – Alocuțiunea doamnei Gilda Lazăr

17:40 -17:50 – Moment artistic – Daniela Nane

17:50-17:55 – Mesajul doamnei Lucia Hossu Longin

17:55-18:00 – Mesajul domnului Marin Voicu

18:00-18:05 – Mesajul domnului Tudor Colțan

18:05-18:30 – Premiile Legal Point

18:30- 21:00 –  RECEPȚIE

Accesul la eveniment se face pe baza de invitație


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

 

 

[CUM A FOST] Gala Legal Point nr. 1/2019 was last modified: noiembrie 7th, 2019 by Universul Juridic

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter