„Forumul de mediu”, ediția a VI-a: „Noi responsabilități în realizarea obiectivelor de colectare și reciclare a deșeurilor”

3086       0

Forumul de mediu, ediția a VI-a: „Noi responsabilități în realizarea obiectivelor de colectare și reciclare a deșeurilor” 📅 05 mai 2022 Forumul de mediu, ediția a VI-a: „Noi responsabilități în realizarea obiectivelor de colectare și reciclare a deșeurilor”

Data 05 mai 2022
Locația Aula Magna, Universitatea Ecologică din București și Online

Grupul editorial Universul Juridic, în parteneriat cu Universitatea Ecologică din București, ECOTIC și Asociația Română de Mediu, organizează Forumul de Mediu, ediția a VI-a. 

 Manifestarea va avea loc în data de joi, 5 mai 2022, în Aula Magna a Universității Ecologice din București, începând cu ora 9.30, fiind transmisă LIVE, pe portalul www.universuljuridic.ro și pe pagina Facebook dedicată evenimentului.   

 PARTENERI: 

 Țuca Zbârcea și Asociații 

RLG România 

GreenWEE International

Coaliția PRO DEEE 

Recolamp 

Legal 2M 

RX Management  

Cabinet Avocat dr. Marius Cezar Pantea 

Wolters Kluwer România 

Alpha Bank România 

Tudor. Personal Tailor 

Alexandrion Group 

 

Parteneri Media: portalul Premium Universul Juridic (www.universuljuridic.ro și revista Legal Magazin – www.legalmagazin.ro 

 

Tema Forumului de Mediu (ediția a VI-a) va fi „Noi responsabilități în realizarea obiectivelor de colectare și reciclare a deșeurilor” și va aduce în dezbatere subiectele de stringentă actualitate, cu impact major imediat, apărute pe ordinea de zi a societății pe linie de ecologie.   

 

  • Sistemul de returnare-garanție (discuții privind planul de afaceri, probleme de infrastructură, soluții logistice, calendar de implementare, modificări ale legislației primare de mediu și din domeniul fiscal).  

 

  • Riscurile nealinierii și neonorării obligațiilor de plată la fondul de mediu. Proiectul de act normativ lansat de MMAP, ce urmărește modificarea O.U.G. nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, introducerea de noi contribuții. Controalele. 

 

  • Stadiul colectării-reciclării în România – educare, penalități, măsuri de infringement impuse de UE, amenzi locale. Situația reciclării în România vs alte state. 

 

  • Programele Rabla Clasic și Rabla Plus (AFM) – noutăți, statistici, previziuni. 

 

Moderatorii evenimentului vor fi Valentin Negoiță, președintele ECOTIC, și Cristian Pavel, directorul editorial al Grupului Universul Juridic.  

 AGENDA EVENIMENTULUI: 

9.30 Înregistrare și welcome coffee 

10.00 – 12.30  Panelul I 

Conf. univ. dr. Giuliano Tevi – Rectorul Universității Ecologice București – Cuvânt de deschidere 

Andrei Antipa, vicepreședinte, Administrația Fondului de Mediu – Prezentarea programelor de finanțare ale Administrației Fondului pentru Mediu

Compania RetuRO – Sistemul de Garanție Returnare – din perspectiva obligațiilor legale ale comercianților 

av. dr. Maria Maxim – Președinte, Asociația Retailerilor pentru Mediu 

Julia Leferman, Director General, Asociația Berarii României pentru Mediu 

Alice Nichita –  Președinte,  Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate 

Roxana Pană, Managing Associate, Țuca Zbârcea și Asociații, Sistemul de garanție-returnare: obiective, riscuri și oportunități.

Marius Costache, Director General GreenWEE – Sinergie între eco-designul produselor și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice

Gheorghe Loloiu – Director General. RLG RomâniaSistemul Returnare – Garanție. Provocări, soluții, perspective.

Ionuț Georgescu, Founder & CEO, Fepra Waste Division, reprezentant al Agenției Române pentru Mediu – Economia Circulară – Cadrul juridic si contextul operațional 

 12.30 – 12.45 – Pauză de cafea 

12.45 – 14.45  Panelul II 

Raul Pop – expert mediu, membru fondator Coaliția pentru Economie Circulară – Urgențe și oportunități privind deșeurile și economia circulară în România 

Alexandra Ghenea, Director Executiv, Coaliția PRO DEEE – Stadiul colectării-reciclării în România – educare, penalități, măsuri de infringement impuse de UE, amenzi locale. Situația reciclării în România vs. alte state. 

Magda Popescufondator și avocat titular, Legal2M –  Stabilirea țintelor organizațiilor de preluare a responsabilității DEEE – level playing field: între dreptul mediului și dreptul concurenței

Tudor Malearov, Business Development Manager, KeysFin – Industria reciclării din România – departe de obiectivele europene”. 

Roxana Răduț – CEO, RX Management, auditor fiscal de mediu – Auditul fiscal Fond de Mediu. Particularități. Beneficii pentru business. 

 Adrian Măntoiu, Managing Director, Wolters Kluwer România – Analiza jurisprudenței în probleme de mediu folosind Inteligența Artificială 

Dragoș Călugăru – Director General, ECOTIC – 15 ani de responsabilitate extinsă a producătorilor în domeniul DEEE din România

14.45 – 15.00  Sesiune Q & A

15.00 – Networking lunch 

 

*Conferința va putea fi urmărită și în format fizic, din sala în care se va desfășura. Se va permite accesul în sală pentru un număr limitat de participanți, respectând prevederile legale și numărul de participanți permis. Pentru participarea în sală se va achita o taxă în plus de 150 lei + tva, care va include mapa conferinței și masa de prânz. 

*Atenție!! Criteriul de rezervare va fi în ordinea înscrierilor.


Taxa de participare este de 300 lei + TVA/ persoană și include următoarele beneficii:

– Acces la vizionarea conferinței video live la calitate FULL HD

– Acces la înregistrarea video la 3 zile după data evenimentului (o puteți accesa din link-ul primit pe mail)

– Speakeri de calitate, profesori universitari, experți în domeniu

– Voucher 20% reducere la un eveniment viitor

– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele:

Peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie.

Acordarea statutului de membru Senior în ujmag.ro care aduce urmatoarele beneficii:

A) Minimum 20% reducere la carțile editurii Universul Juridic
B) 10% reducere la carțile altor edituri


Accesul la conferință se face online, pe bază de utilizator și parolă.

Detaliile privind modalitatea de acces la conferința video vă sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după înscrierea dvs. prin completarea formularului de mai jos.

Conferința video va fi transmisă LIVE la data și ora afișate. De asemenea, înregistrarea VIDEO a conferinței vă va fi pusă la dispoziție în cel mai scurt timp după finalizarea transmisiei LIVE.

Atât transmisia LIVE, cât și înregistrarea VIDEO sunt disponibile doar pe bază de utilizator și parolă pentru persoanele care s-au înscris cu succes prin formularul evenimentului și care au achitat contravaloarea accesului.

Vizualizarea și accesarea transmisiei LIVE și a înregistrării se fac  pe Portalul Universul Juridic. Aveți nevoie doar de o conexiune la internet și nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale în afară de autentificarea cu utilizator și parolă pe www.universuljuridic.ro


 

Cumpără acum!


Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555conferintele@universuljuridic.ro

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Forumul de mediu, ediția a VI-a: „Noi responsabilități în realizarea obiectivelor de colectare și reciclare a deșeurilor” was last modified: iulie 19th, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: