Facultatea de Drept, Universitatea din București. Zilele Proprietății Intelectuale (24-25 aprilie 2023)

24 apr. 2023
Vizualizari: 374

Facultatea de Drept a Universității din București informează despre organizarea conferinței tematice Proprietatea intelectuală: de la protecția drepturilor la conștientizarea importanței lor, în perioada 24-25 aprilie 2023, de către Universitatea din București, în colaborare cu Institutul Național al Magistraturii și ORDA.

Evenimentul se va desfășura de-a lungul a două direcții circumscrise.

Prima direcție, în 24 aprilie 2023, va include prezentări din partea instituțiilor de cercetare și urmărire penală românești, europene și nord-americane și va analiza cazuri de încălcări ale drepturilor de proprietate intelectuală ce au avut sau pot avea, un puternic impact la nivelul conștiinței publice. Evenimentul din data de 24 aprilie se va desfășura în Sala Constantin Stoicescu, începând cu ora 9.00. Prezentările și discuțiile se vor desfășura în limba engleză.

Cea de-a doua direcție tematică a conferinței, din 25 aprilie 2023, vizează probleme specifice întâmpinate de inventatori, artiști, și alți titulari de drepturi de proprietate intelectuală și drepturi conexe în cursul actrivității pe care aceștia o desfășoară. Această direcție va include discuții libere, realizate în formatul unor mese rotunde, ce vor include juriști, regizori, scriitori, filosofi, și alte categorii profesionale ce pot contribui la conștientizarea impactului public al proprietății intelectuale, punând accentul nu doar pe dimensiunea economică a protejării drepturilor, ci mai ales pe dimensiunea culturală, la nivelul mentalităților, a importanței proprietății intelectuale. Evenimentul din data de 25 aprilie se va desfășura în Sala de Consiliu a Facultății de Drept, începând cu ora 9.00. Prezentările și discuțiile se vor desfășura în limba română.

Agenda conferinței, care va mai putea suferi modificări este disponibilă aici.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să consultați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și [UPDATE: Calificarea în runda finală] Facultatea de Drept, Universitatea din București. Preselecție pentru concursul „Sports Arbitration MOOT 2022-2023”

 

Facultatea de Drept, Universitatea din București. Zilele Proprietății Intelectuale (24-25 aprilie 2023) was last modified: aprilie 24th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: