Programul de schimb între autoritățile judiciare 2016 – „Schimburi de grup bilaterale între instanțe/parchete”

30 iun. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 584

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Institutul Național al Magistraturii organizează, împreuna cu European Judicial Training Network – Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN), un program de schimb de magistrați între statele europene.

În urma succesului înregistrat în anul 2015, EJTN va continua cu o nouă componentă a programului de schimb: „Schimburile de grup bilaterale între instante/parchete”.

Astfel, într-un schimb bilateral între două instanțe/parchete din două țări membre UE diferite, un grup de judecători/procurori dintr-un stat membru, aparținând aceleiași instanțe/aceluiași parchet, poate opta să desfășoare un schimb într-o instanță/într-un parchet din celalalt stat membru, care va îndeplini rolul de entitate gazdă, în vederea derulării în comun a unui program prestabilit.

Programul de schimb se va desfășura pe o perioadă de o săptămână (5 zile lucrătoare), până la finalul anului 2016 (31 decembrie). Această perioadă va trebui identificată de comun acord între instanța/parchetul gazdă și grupul care va efectua vizita.

Această vizită de studiu se adresează judecătorilor/procurorilor români, indiferent de gradul de jurisdicție. Magistrații participanți trebuie să aparțină aceleiași instanțe/aceluiași parchet.

Grupurile care efectuează vizita vor avea între maxim 5 participanți din cadrul aceleiași instanțe/parchet. EJTN își rezervă dreptul de a stabili câte delegații din fiecare stat membru pot participa în cadrul programului de schimb.

Stagiul se poate desfășura în oricare stat membru al Uniunii Europene. Obligația de a identifica instanța/parchetul gazdă revine grupului care aplică pentru programul de schimb.

Termenul-limită pentru înscrieri este data de 8 iulie 2016, ora 18:00.

Pentru mai multe detalii accesați sursa informației, anunțul publicat de INM.

Programul de schimb între autoritățile judiciare 2016 – „Schimburi de grup bilaterale între instanțe/parchete” was last modified: iunie 29th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter