Conferință [CUM A FOST] Drepturile omului – produsele de lux ale modernității – Botoșani, 15 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic

643       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Drepturile omului – produsele de lux ale modernității – Botoșani, 15 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic 📅 15 aprilie 2021 Botoșani [CUM A FOST] Drepturile omului – produsele de lux ale modernității – Botoșani, 15 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic

Data 15 aprilie 2021
Locația Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani

Proiectul „Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic” a debutat în condiții propice în frumoasa aulă a Colegiului Național „A.T. Laurian” din Botoșani, acolo unde gazdele, doamna Director Mihaela Prăjinariu și domnul Director Ioan Onofrei, au asigurat astăzi, 15 aprilie 2021, cadrul potrivit pentru invitați de marcă.

Autorul Florentin Țuca a prezentat în fața auditoriului, cu argumente juridice, filozofice și, nu în ultimul rând, de bun-simț, o bogată serie de idei desprinse din mediul juridic și nu numai. Ne-am bucurat, de asemenea, să asistăm la intervențiile și explicațiile domnului Ioan Chelaru, Președintele Uniunii Juriștilor din România, care, expunându-și punctele de vedere referitoare la unele opinii susținute în aula Colegiului, a intrat în interesante detalii privind mecanismele și procesele legislative.

Alături de noi s-a aflat și mai tânărul profesor Vlad Vieriu, adăugând o notă în plus de prospețime evenimentului nostru și demonstrând, încă o dată, că noile generații asigură perpetuarea bunului-simț juridic și a ideilor bine argumentate în aria dreptului românesc.

Am fost onorați să dialogăm, cu această ocazie, cu domnul primar Cosmin Ionuț Andrei, care ne-a făcut o trecere în revistă a apărării drepturilor cetățeanului la nivelul municipiului Botoșani.

Părăsim astăzi Botoșaniul, locul de unde a pornit în viață autorul nostru, av. Florentin Țuca, asigurați că am făcut un prim pas important în acest proiect. Ne îndreptăm acum spre Suceava și Iași, convinși fiind că demersurile noastre vor fi bine primite în mediul academic și în mediul cultural, în general.

Drepturile omului – produsele de lux ale modernității – Botoșani, 15 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic


Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani va găzdui joi, 15 aprilie 2021, începând cu ora 11.00, dezbaterea „Drepturile omului – produsele de lux ale modernități”, organizată de Grupul editorial Universul Juridic, dezbatere ocazionată de lansarea lucrării Adevărul în căutare de minister, semnată de avocatul Florentin Țuca, Managing Partner al Casei de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații din București.

Colegiul Național „A.T. Laurian” din orașul Botoșani constituie punctul de start pentru proiectul nostru, intitulat sugestiv „FLORENTIN ȚUCA ȘI PRIETENII DIN UNIVERSUL JURIDIC”. Așadar, vom păși împreună cu Primarul Municipiului Botoșani, domnul Cosmin Ionuț Andrei, cu Președintele Uniunii Juriștilor din România, domnul Ioan Chelaru, cu domnul av. dr. Vlad Vieriu, cadru didactic asociat, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu domnul Nicolae Cîrstea, Președintele Grupului Universul Juridic, și, firește, cu invitatul special al manifestării, domnul avocat Florentin Țuca, pe un tărâm nou și cu un subiect pe măsură, și anume „Drepturile omului, produse de lux ale modernității”. Suntem încântați să putem demara acest proiect într-un loc care reprezintă un reper în istoria modernă a României – un punct important de cultură și civilizație românească.

Suntem onorați de parteneriatul cu Primăria Municipiului Botoșani pentru acest eveniment, care va fi transmis LIVE, pe Portalul Universul Juridic și pe Facebook.

Florentin Țuca își are originile în județul Botoșani – un motiv în plus să pornim aici acest experiment itinerant. Nu poate fi uitat nici faptul că de Botoșani se leagă viața și opera poetului român Mihai Eminescu. Sunt, iată, argumente pentru a păși cu încredere în acest demers, în care autor și editor au onoarea să readucă în atenția dumneavoastră voci cunoscute și recunoscute pe plan local și național.

Florentin Țuca nu este doar un lider al generației sale, ci și un reputat profesionist, un avocat care strălucește de fiecare dată când vremea și vremurile îi permit. Am descoperit, cei care îi urmărim expunerile publice și scrierile, personalitatea unui filozof prin excelență. Este o constatare obiectivă, rezultată și dovedită cu prisosință prin prisma ideilor exprimate în dezbateri juridice sau evenimente profesionale, a disertațiilor susținute în fața studenților facultăților de drept, a schimburilor de replici cu colegii avocați și cu alți reprezentanți ai comunității juridice și nu numai.

Proiectul „FLORENTIN ȚUCA ȘI PRIETENII DIN UNIVERSUL JURIDIC” este unul care încununează toate acestea, dorind să aducă vibrație și culoare în zona juridică, atât de încărcată și chiar lovită uneori din toate direcțiile. Pretextul nostru îl reprezintă apariția lucrării Adevărul în căutare de minister, pe care o lansează autorul Florentin Țuca.

Proiectul va debuta cu organizarea a trei conferințe, respectiv:

BOTOȘANI – 15 aprilie, ora 11.00: Drepturile omului – produsele de lux ale modernității

SUCEAVA – 15 aprilie, ora 17.00: Atentatele contemporane la adresa libertății de expresie

IAȘI – 16 aprilie, ora 12.00: Virusarea legitimității în post-democrație

Este, fără îndoială, o dovadă în plus că Florentin Țuca tratează cu seriozitate nu doar profesia de avocat, nu numai poziția de vârf pe care o ocupă în cadrul uneia dintre cele mai importante societăți de avocatură, ci și pe aceea de autor care își respectă cititorii, revelându-le, prin cuvintele, opiniile, opera sa, crezul unui gânditor al timpurilor moderne.

Găsim aici ipostaze interesante (uneori chiar extrem de interesante!) prin care autorul animă, cu har, paginile acestei cărți. Ne delectează constatările pe care doar un ochi fin și o minte ascuțită le-ar putea întrevedea în conjuncturi particulare. Ne revoltăm împreună cu autorul în fața unor detalii ale unor expuneri pe care le-am fi intuit foarte greu sau deloc și consimțim plenar atunci când acesta transmite, cu umor și, de ce nu, cu patos și dramatism, puncte de vedere și observații pertinente.

Ne bucurăm deplin, așadar, că Universul Juridic lărgește comunitatea deja existentă prin intermediul acestui proiect, ale cărui etape le vom parcurge, în 2021, împreună cu prietenii noștri, cu întregul corp de profesioniști, alături de care ne-am regăsit în fiecare an dintre cei 20 pe care îi aniversăm și pentru care suntem recunoscători tuturor celor care ne-au primit, încurajat și cu care am lucrat în acest unic, provocator, dar, mai ales, minunat „univers juridic”.

Conferințele vor fi transmise LIVE, pe Portalul Universul Juridic și pe Facebook, la data și ora afișate.

*  Ținând cont de restricțiile acestei perioade și de numărul de persoane limitat, accesul la acest eveniment se va face exclusiv pe bază de invitație.


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și participarea dumneavoastră la eveniment semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Totodată, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

[CUM A FOST] Drepturile omului – produsele de lux ale modernității – Botoșani, 15 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic was last modified: aprilie 16th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter